Kylpyläloma halvalla pienellä vaivallaMatkakuumemittari näyttää satasta ja pankkitilin saldo hehkuttaa myös aika hankalia lukemia. Kuullostaako tutulta? Olisi ihan päästä lomalle, edes pienelle. Tässä kohtaa on siis sanottava Bye! Bye!  kaukomatkoille ja käytävä järjestämään jotain kivaa, joka sopii kukkarolle.

Voiko Suomessa matkustaa halvalla mihinkään? Onko se satua vai totta? Otetaas selvää.

Kaikki alkoi siitä, että klikkasin itsesi Holiday Club - tutustumistarjous sivulle. Siellä tarjottiin kylpylälomia todella edullisesti. Minähän tartuin kiinni heti melko uuden  kylpylähotelli Holiday Club Saimaan tarjoukseen. Koko porukalle huone perjantaista sunnuntaihin 149 euroa. Se tekee meiltä neljältä hengeltä 18,63€/hlö/vuorokausi. Sisältäen aamiaiset, allasosaston rajattoman käytön ja tottakai siis yöpymisen. Pienellä vilkaisulla huomaa, että samaan ajankohtaan varattu kylpyläloma normaali hinnoilla olisi 436€.


Kilkatuskellot soi päässä... Mikä jippo tässä on kun näin edullisesti meitä "hemmottelevat"? Lisätietoja lukemalla se selviää: "Loman aikana osallistut yhdessä puolisosi kanssa noin kahden tunnin mittaiseen viikko-osake-esittelyyn. Esittelyssä kerrotaan Holiday Club viikko-osakkeen käyttö mahdollisuuksista, osakaseduista ja kohteista niin kotimaassa kuin ulkomailla. Koska lomaan liittyvät päätökset koskevat yleensä koko perhettä, on tärkeää, että saavut esittelyyn yhdessä puolisosi kanssa, mikäli olet parisuhteessa."  Eihän siinä mitään, jos kaksi tuntia käyn keskustelemassa ja säästän 287€ siltä istumalta niin selvän teki. Voihan se olla, että opin jotain uutta noista mystisistä lomaosakkeita ja kenties innostun niistä.

Ensimmäinen havainto sinne saapuvalle on, että kylpylä sijaitsee syrjässä. Ei millään pelipaikoilla todellakaan. Saimaanranta on kaunis kesällä, mutta talvisaikaan ei järveltä tuleva viima ole niin houkuttava. Suosittelen ottamaan sukset ja lämmintä vaatetta koko perheelle niin pääsee hiihtelemään Saimaan jäälle.  Ja liukurit+pulkat myös sillä mäenlaskuun pääsee myös. Lähikaupasta voi ostaa paketin makkaraa ja käydä notskilla nautiskelemassa.

Täytyy sanoa vaikka paikka tarjoaa upeat puitteet, lapsilla saattaa olla sisällä tylsää. Leikkipaikka on pieni huone alakerrassa, jossa ei ole tekemistä enää taaperoikäisestä ylöspäin. Pelikoneilla olisi kiva ajella ja pelailla, mutta ne nielevät kolikoita pian toisensa jälkeen. Olisiko niin, ettei kunnon ilmaista leikkipaikkaa ole järjestetty, koska aivan naapurissa maksullinen on Angry Birds sisäleikkipuisto? Aika harmillista, sillä perhelippu maksaa 58€. Kyllä, aikuisten pitää maksaa myös, vaikka vain vahtivat lapsia. Hohtokeilaus on myös mahdollista päivällä 25€/h ja kolmen jälkeen 34€/h. Ei siis tiukan budjettilaisen hupia.

*kuva pyydetty Holiday Club:lta, koska kylpyläosastolla ei saa kuvata.
Kylpyläosasto on kyllä kiva. Siellä on altaita monen kokoiselle ns.vauvasta vaariin. Puolen tunnin välein on musiikki- ja valoshow, jolloin vettä lentää. Liukumäetkin saa plussa pisteitä. Harvempi on huomannut, että kun kiipeää liukumäkitornia katolle pääsee teranssilla aitoon hirsisaunaan ja kuumavesipaljuun tähtitaivaan alle. Saunassa sai poikkeuksetta saunoa koko perhe yhdessä, ilman muita vaikka kylpyläosastolla oli hälinää! Venäläisturismi näkyy myös hotellilla voimakkaasti.Ravintoloja on kaksi. Edullista syöminen ei näissä ole, mutta kyllä sitäkin maukkaampaa. Jos vaivautuu poistumaan kylpylältä pääsee syömään Imatralle, jolla pienentää huimasti kustannuksia. Spotsbarista näkee myös sisäjäälle jossa on mahdollisuus käydä luistelemassa maksua vastaan.

Aamiaispaikka vasemmalla ja Sportsbar oikealla

Rakennus on tosiaan ollut kunnon action park aikoinaan.
Rauha alueena on mielenkiintoinen. Siellä on paljon erikoisia ja erilaisia rakennuksia. Lisäksi alueella on edelleen rapistunut psykiatrinen "aave"sairaala, josta ulos näkyy kuinka kaikki olisi ikään kuin hylätty paikoilleen. Tipustustelineet ja sairaala sängyt näkyvät ikkunoista. Spooky!!! Alueella on kuuleman mukaan myös jokin salaisia tunneleita jotka olivat alunperin ruoan jakeluun. Ja joku niistä johtaa suoraan ruumishuoneelle. Satua vai totta? Heh! Todellista elämysmatkailua.

Holiday Club Saimaalla voi siis viettää kylpyläloman uiden ja ulkoillen edullisesti. Menisin kuitenkin ennemmin kesällä, jolloin luonnosta varmasti pääsisi nauttimaan enemmän ja lisäksi hotellin edessä on kiva leikkipaikka kesäpäiviin. Katolla voisi myös ottaa aurinkoa ja nauttia Saimaasta uiden!

Rehellisesti paikka ei tarjoa minusta ihan nappilomaa, mutta kivaa menoa kuitenkin.  Päällimmäiseksi jää mieleen kummallinen mielisairaala rakennus suoraan pääsisäänkäynnin vastapäätä ja mainoskyltti kauppakeskuksesta joka on TYHJÄ. Siellä ei ole kuin pienen pieni lähikauppa, Angry Birds puisto, sekä alueen aktiviteetti palveluita myyvä Saimaa Adventures.

Edullinen kylpyläloma on siis totta, jos ottaa huomioon valinnat ruokailuissa ja jättää maksulliset aktiviteetit sivuun. Tutustumistarjouksena jees, mutta jos täysihinta pitäisi maksaa "itkisin " kotimatkan. Suosittelen siis käyttämään tutustumistarjouksen johonkin muuhun kohteeseen tai varaamaan tukun rahaa, jolla lomaan saa lisää sisältöä.

Kauppakeskus Capri näkyy taustalla.
*Postaus on oma suositukseni, ei sisällä yhteistyölinkkejä.

4 kommenttia

 1. Hei! Käytiin ihan samanlaisella "lomalla" tuolla Lappeenrannassa. Kiteytit kyllä ajatukset hyvin. Syrjässä on ja meidän muksut olivat hiukan kyllästyneitä muualla paitsi kylpylässä. Hotelli voisi huomioida lapset paremmin. Vähän tuli sellainen väkisin rakennettu fiilis koko paikasta. Tyhjää oli ja iltamenoja ei lainkaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kuullut aika paljon samaisia ajatuksia tästä paikasta... Kiva siellä on kyllä kylpylässä pulikoida!

   Poista
 2. Lasten kanssa käyt vaan uimassa tuolla sillon tällö. Ihan OK jos siihen. En kyl lomailis välttämättä... mut kiitti vinkistä myö tilattiin loma kans kevääksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama juttu, uimassa tulee käytyä silloin tällöin :) Mihin te varasitte matkan?

   Poista

Kiitos, kun jätit kommenttisi ♥

INSTAGRAM @satua.vai.totta