Viideneuron risteilyt, satua vai totta?

Pakko tunnustaa, että matkailussa rakastan etenkin sitä lähdön tunnelmaa. Oli se kotiovelle, laivaterminaalissa, juna-asemalla tai lentokentällä. Se on vähän kuin ensimmäinen hengenveto raikkaassa pakkassäässä. Hyvä olo valtaa koko kropan ja hymy on kasvoilla kokoajan.


Olen myös aina pitänyt risteilyistä. Kävimme jo silloin kun olin pieni näillä päivä Tukholmassa matkoilla. Ehkä niistä jääneet hyvät muistot ovat saaneet minut menemään laivoille yhä uudestaan. Kun alus irtoaa satamassa ja takakannelta näkee Helsingin hiipuvan kuvan, on se joka kerta rentouttavaa. Hei, hei arki! Tervetuloa miniloma! 

Risteilylle pääsee minusta nykyisin TODELLA edullisesti. Itse käytän aina lähtösamana Helsinkiä,  koska sinne on meillä suorat yhteydet kaakkois-suomesta junalla. Mistä sitten bongaan näitä viiden euron risteilyitä? Ensimmäisenä tsekkaan aina Napsu:n. Mene sivulle: Äkkilähdöt -> valitse lähtöpaikaksi Helsinki tai Turku ja määränpääksi Tukholma tai Tallinna. 

Tälläkin hetkellä siellä on äkkilähdöissä Tukholman risteilyitä vitosella. Nämä ovat neljän hengen hyttejä, joten  jos kaksi henkeä on vain lähdössä hinta tietenkin kympin per nuppi. Ja vaikka matka ohjautuu ostettavaksi Matkapoikien sivuille, saat silti esim. Tallink / Silja Linen Club One pisteet syöttämällä klubinumerosi tilausvaiheessa. 


Toinen vaihtoehto on sitten tietenkin laivayhtiöiden omat sivut josta olen joskus bongaillut todella edullisia matkoja. Lisäksi jos liittyy näihin yhtiöiden omiin klubi/bonuspiste järjestelmiin saa pisteillä alennuksia ja joskus jopa ilmaisia bonusmatkoja. 

Entäs laivalla sitten? Matka on edullinen, mutta laivalla palaa rahaa. Se on aivan matkaajista riippuvaista. Meillä on mukana poikeuksetta vain selkäreput, eli sen ostat mitä kannat. Eli mukaan tulee laivalta yleensä vain ne tax-freen karkkipussit lapsille. Ja ruokailut ovat hoituneet maissa ja yksi lämmin ateria laivalla, jossain muussa kuin bufetissa. Ai miksikö? Meidän jengi on niin pieni ruokaisia, että tuolla yhden buffet aterian hinnalla me syömme melkein koko jengi "lihapullia ja muussia"cafeteria tyyppisessä ravintolassa. Aamiainen on puolestaan se josta en tingi, se on laivalla ihan mahtava ja pitää mahan kylläisenä pitkälle päivään. Ainut joka laivalla hiukan harmittaa on iltapalan puute. Eli illalla ainakin meillä kaivattaisiin jotain pientä masun täytettä ja katkarapu voileivät eivät ole se vaihtoehto. Siksi reppuun kannattaa napata vaikka muutama banaani välipaloiksi. Tai jotain mikä säilyy huoneessa lämpimässä.

Kuva: Tallink Silja
Laivoilla on myös lapsille yleensä omaa maksutonta risteilyohjelmaa ja leikkipaikkoja. Siellä on myös kiva tutustua uusiin paikkoihin ja tutkia oikeasti mitä alus tarjoaa. Silja Symphonyllä on esimerkiksi pieni kylpylä jossa voi käydä pulikoimassa mennen tullen. Eli omat uikkarit kannattaa napata mukaan, pyyhkeet saat kylpylältä suoraan. Siellä on myös allasbaari, johon voi näppärästi maksaa limukat vaikka valmiiksi. 

Lämpimästi voin suositella Silja Symphonya, siisti ja uuden aikainen alus, jossa riittää puuhaa ja touhua lapsille ja lapsen mielisille. Sekä siellä saa myös aikaan ihan mainiot aikuisten risteilytkin! Kannattaa katsastaaa viihdekalenteri vielä ennen varailua, sillä sieltä net kaikki kevään esiintyjät! 
Kuva: Tallink Silja

*Postaus on oma suositukseni, ei sisällä yhteistyölinkkejä.

4 kommenttia

 1. Hei, kiitos vinkistä! Ihan juuri ennen tämän lukemista menin ja varasin mielestäni ihan tosi halvan risteilyn -vain 50e :D No, ehkä siis seuraava risteily on ihan nurkan takana ja sillä kertaa vielä halvempi. Ilta eväät sentään ehdin vielä pakkaamaan matkaan viidenkympin reissuun ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se tosiaan yllättää, kuinka halvalla niitä todella saa :) Mutta ilta eväitä suosittelen mennen tullen.

   Poista
 2. Jonnan poppoohelmikuuta 26, 2018

  Ei hitsi! Pelastit just meidän hiihtoloman! 20€ koko hytti!!! KIITOS!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No aivan mahtavaa :) Ei muuta kuin hyvää matkaa! ♥

   Poista

Kiitos, kun jätit kommenttisi ♥

INSTAGRAM @satua.vai.totta