Mökki vuokrausta edullisesti, mistä ja miten?

Meillä ei ole omaa mökkiä mihin karata viikonlopuksi. Olisikin... niiden hinnat vaan karkasivat muutamia vuosia sitten täälläpäin niin kovasti, että ne haaveilut sai unohtaa. Mökkeily on kuitenkin asia josta me kaikki pidämme. On mukava lämmittää rantasaunaa ja valvoa myöhään tulilla grillaten makkaraa. Käpertyä tupaan pakkasella ja nauttia olemisesta.

Vuokramökit ovat vaan usein aika kovahintaisia. Mistä mökkejä voi sitten löytää jos ei hae mökkivälittäjien (esim. Lomarengas, Nettivuokraus, Mökkiavain) kautta? Kuulutko sinä tai joku perheestäsi ammattiliittoon, ammattiosastoon, seuraan tai johonkin yhdistykseen? Onko paikkakunnallasi seuroja jotka vuokraavat myös ulkopuolisille? Edellä mainitut tarjoavat usein erittäin sopuhintaisia mökkejä, aina kuulkaa 10€/vrk alkaen. Tämä vaatii vain hiukan selvittelyä ja vaivannäköä jos mökille mieli tekee. Hyvä keino on myös huhuilla esim. oman tai naapurikuntasi Facebook-sivuilla: Tietääkö kuka vuokraa mökkejä edullisesti? Näin säästyy pitkä penni.

Mekin pakattiin kimpsut + kampsut kyytiin ja suunnattiin miehen ammattiosaston mökille nyt viikonloppuna(25€/vrk). Meidän piti olla mökillä koko viikonloppu, mutta esteiden vuoksi vietimmekin vain yhden yön. Näissä yhteisissä lomapaikoissa on hyvä muistaa aina siivota omat jäljet ja kenties sipaista vähän enemmänkin jos epäkohdan huomaa. Näin nämä paikat säilyvät mukavina pidempään.

Ensi töikseen siis pojat nakutti läjät halkoja kesäkeittiölle sekä saunalle omaan ja muiden tarpeisiin. Oli mukava itsekin laittaa tulet heti tullessa keittiölle, sen verran onneksi puita oli onneksi jätetty. Olisi täällä toki ollut oikea keittiökin, mutta grilliruoka houkuttaa aina kun siihen on näin hyvä mahdollisuus.
Tietenkin kannattaa selvittää mitä mökillä on, ettei tule yllätyksenä jos ei juoksevaa vettä hanasta tulekaan. Tälläkin mökillä talvella mennään kantovedellä ja ulkohuussi on pihan perällä. Joten aamupissalle saa kirmata -20° pakkasessa aika rivakasti! Ei muuten nukuta sen jälkeen laisinkaan. En kaipaa mökillä muutenkaan sen kummempia mukavuuksia. Saunakin maistuu jotenkin paremmalla kun se lämpiää puulla ja pesuvesi pyöräytetään vadeissa. Minusta on kiva kaivautua sohvan nurkkaan villasukissa ja olla löhöillä. Kotona häämöttävä pyykkivuori saa painua unholaan...


10 kommenttia

 1. Kannattaa myös kysyy meiltä mökin omistajilta suoraan jos tuntee! Meillä perikunnan mökki jossa niin harvoin ketään on. Mielellään annettas välillä jonkun käyttöön ettei menisi asumattoman näköiseksi ja huonoon kuntoon...

  VastaaPoista
 2. Mökkeily on kyllä parasta! Sukulaisilta löytyy mökkejä, joissa onkin saanut pienen ikänsä temmeltää. Taloa ostaessa tehtiinkin sitten hyvä ratkaisu, kun talo löytyy joen rannasta, niin ei tarvitse erikseen enää omaa mökkiä. :) Joskus kuitenkin ihan jo maiseman vaihto mökille tekee hyvää, jolloin vuokramökkeily on hyvä vaihtoehto.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on ehkä ratkaisuista parhain :) Me rakennetaan "mökki elämää" takapihalle :D paljua...yms.

   Poista
 3. Vitsit olis joskus ihana viettää viikonloppu jossain mökillä <3

  VastaaPoista
 4. Meilläkään ei ole mökkiä, juurikin tuon hinnakkuuden vuoksi. Tosi hyvä neuvo! Pitääpä katsella tätä juttua vähän eri vinkkelistä ;) Jos vaikka löytyisi joku kiva mökki jollekin viikonlopulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt tuntuu, että hinnat ovat hiukan pudonneet mutta ei ne enää tule niin alas kuin mitä olivat aikanaan :(

   Poista
 5. Aika kivan hintainen mökki! Itse en tiedä jaksaisinko tuota vedenkantoa ja muuta (ulkohuussia en ainakaan), mutta ihan kiva reissu varmasti!

  hanna
  www.hannamariav.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hinta-laatusuhde hyvä :) Onneksi vettä ei nyt niin kamalasti kulu pari sankoa sisälle riitti mainiosti :) ja ulko wc kai se palkollinen paha, mutta siis puucee on ihan kelpo käyttää!

   Poista

Kiitos, kun jätit kommenttisi ♥

INSTAGRAM @satua.vai.totta