Tuetut lomat - Hae mukaan rohkeasti!

Oletko aiemmin kuullut tuetuista lomista? Ne ovat hieno mahdollisuus lomailla pienemmällä budjetilla, jos se ei ole muuten taloudellisesti mahdollista. Lomissa on usein omavastuu, mutta ovat lähes poikkeuksetta täyshoidolla. Lomilla saa siis ruoan, asumisen ja mukavaa puuhaa.

Olen myös itse liki kymmenen vuotta sitten saanut lapsen kanssa mahdollisuuden tälläisellä tuetulla lomalla ♥. Olin silloin osa-aika työssä, mutta rahat eivät riittäneet pieneenkään lomaan. Tämä tuettu taas mahdollisti meidän loman kesällä muualla kuin kotona.

Jos tuo omavastuu asia mietityttää, kannattaa lomaa hakea myöhemmäksi ja koittaa säästää tuo omavastuu raha, vaikka blogissa olevan lomakassahaasten avulla. Lisäksi toisia ovat tukeneet seurakunnat ja sosiaalitoimisto tämän omavastuun verran. Alle olen koonnut löytämiäni tahoja jotka järjestävät lomia, linkkien kautta sujahdat suoraan heidän sivuilleen:

  • Lomajärjestön sivujen kautta pystyt hakemaan todella monipuolisesti eri lomille. Heidän sivuillaan on lomia aina kuntouttavista/rentouttavista, kaiken ikäisille ja perheille. 
  • Maaseudun terveys- ja lomahuolto ry järjestää lomia eri- ikäisille Suomessa vakituisesti asuville henkilöille, joilla ei ole muuten mahdollisuutta lomailuun. Lomia järjestetään erikseen lapsiperheille, aikuisille ja eläkeikäisille. 
  • Solarislomien tuettua lomaa voivat hakea kaikki Suomessa vakituisesti asuvat henkilöt, jotka eivät omin varoin pysty järjestämään lomaa. Lomaa on mahdollisuus hakea yksin, ystävän tai perheen kanssa. 
  • Hyvinvointi lomien tuetut lomat toteutetaan Sosiaali- ja terveysministeriön tuella Veikkauksen tuotoista. Tuettu loma myönnetään taloudellisin, terveydellisin ja sosiaalisin perustein.
  • Rokuan lomat on tarkoitettu kaikille suomalaisille, jotka eivät pysty lomailemaan omilla varoillaan. 
  • Naiset yhdessä Ry:n lomat myönnetään sosiaalisin, terveydellisin ja taloudellisin perustein loman ja virkistyksen tarpeessa oleville naisille, pariskunnille, perheille ja isovanhemmille lapsenlapsineen.
  • A-lomat  tarjoaa omia lapsiperheille ja työttömille.
  • Palkansaajien hyvinvointi ja terveys PHT ry on lomia perheille.

Muita tuettuja lomia mm. erityisperheille(ainakin ADHD-liitto) ja vanhuksille löytyy lisää google haun avulla. Hakemalla: tuetut lomat , löydät paljon lisätietoa.

Tässä yllä on nyt paikkoja joihin kannattaa minusta ehdottomasti hakea, täytä hakemukset huolella ja perustele tarpeen vaatiessa loman tarpeesi. Kerro rohkeasti miksi miksi haet lomalle. Ja kannattaa hakea jo heti tänään sillä lomat ovat taas parasta aikaa haussa! Toivottavasti tästä paketista olisi sinulle iloa 
Voit seurata Instagramissa @satua.totta. TERVETULOA! 

Ei kommentteja

Kiitos, kun jätit kommenttisi ♥

INSTAGRAM @satua.vai.totta