Kaksi kivaa kohdetta, joissa varmasti viihtyy koko perhe Tukholmassa

Mainiota Tukholman Djurgårdenin saaressa on se, että sinne pääsee laivalta suoraan "laivabussilla" terminaalista. (Liput voi ostaa laivan infopisteestä.) Siellä on valtavasti erilaisia paikkoja huvipuistosta-eläintarhaan ja museoihin aivan parin minuutin kävelymatkan päässä toisistaan kuten tämän kertaiset kohteemme Vasa-laiva ja Aquaria-vesimuseo. Bussit tulevat ja lähetevät Nordiska-museon edestä. Muista vilkaista myös aiempi juttuni miten bongaat 5€/hlö risteilyjä ympäri vuoden!


Jo pihalla katon läpi näkyvä masto loi upean mielikuvan mitä Vasa-museon sisällä voi odottaa, mutta sisään astuessa mielikuvitus villitsi meidät pojan kanssa totaalisesti. Tuo suuri sotalaiva nosti purjeet 10. elokuuta 1628 Tuhkolman satamassa. Laiva oli juuri rakennettu ja oli saanut nimekseen Vasa silloisen hallitsijasuvun vaakunan mukaan. Aluksen edetessä sataman suuta kohti nousi yhtäkkiä kova tuulenpuuska. Se kallistui, mutta oikeni jälleen. Toinen tuulenpuuska sai laivan kyljelleen. Vesi virtasi avointen tykinaukkojen läpi. Vasa upposi pohjaan ja vei mennessään ainakin 30 ja ehkä jopa 50 henkeä 150 hengen vahvuisesta miehistöstä. Vasta 333 vuoden päästä se näki jälleen päivänvalon. 

Eskarilaisen mielikuvitus oli valloillaan kokoajan ja huomasi kuinka hän ahmi tietoa ja tutki asioita. Yllätykseksi tiesi myös uskomattoman paljon kaikesta tuon ajan asioista. Vitriineistä löytyneistä tavaroista ja luurangoista alakerrassa, olemme saaneet puhuttavaa koko viikolle kotonakin. Suosittelen lämpimästi koko perheelle tätä paikkaa. Lapset pääsevät muuten tänne maksutta, aikuisten lippu kustantaa: 130 SEK eli n.13 euroa. Erittäin hyvä hinta-laatu suhde!








Toista kohdettamme Aguariumia en ollut tutkinut tarkemmin ennen menoa. Oletin paikan olevan ehkä hiukan suurempi, muuten se kyllä oli mielenkiintoinen mini sademetsineen ja erikoisine kaloineen. Sammakkotalo jäi hiukan vähemmälle huomiolle sillä ne veijarit olivat lähes kaikki päättäneet piiloutua meiltä hyvistä salapoliisi taidoistamme huolimatta. Parituntia saa aikaa vierähtämään tuolla helposti ja joka kerta tullessaan uudestaan altaan kohdalle, löytää aina jotain uuttaa ja ihmeellistä. Sisään pääsy oli 120 SEK(n.12€) aikuiselta ja 80 SEK (n.8€) lapsilta. 



Paikka on taatusti suunniteltu lasten ehdoilla. Pienet käytävät ja seisomalaudat vitriinien edessä takaa sen, että aivat pienimmätkin näkevät kaiken. Lapsia tuntui suunnattomasti kiehtovan tuo lasinen käytävä, jonka keskeltä näki kuinka kalat lipuivat ohitse. Pienempien kiljahteluista päätellen homma taisi mennä tosi jännäksi!



Sademetsä oli läpi kuljettava käytävä, jossa pääsi ihan lähietäisyydeltä katsomaan suuria kaloja. Houkutuksena oli monilla koskettaa niitä kielloista huolimatta. Kooltaan sademetsä on pieni eli ei kannata siis odota mitään viidakon ihmettä! Mutta kokonaisuuteena paikka on viihdyttävä ja siellä on paljon nähtävää.


24 kommenttia

 1. Me oltiin myös poikien kanssa tuolla syksyllä. Tukholma on mulle tosi tuttu mutta Djurgården on jäänyt mulla kyllä ihan tuntemattomaksi alueeksi. Onneksi nyt mentiin ja varmasti mennään uudelleen, niin paljon nähtävää siellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä on paljon nähtävää! Ja kesäaikaan vielä miljoonasti parempi kohde!

   Poista
 2. Tää tulikin just sopivasti, kun juuri varattiin ensi kesälle Tukholman reissu! :D Itseasiassa just tänä aamuna!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noniin! Kannattaa tutustua koko saaren antiin! Paljon paikkoja missä käydä!

   Poista
 3. Mä oon ollut tuolla Vasa-laivassa itse joskus naperona, muuten nää Tukholman menomestat onkin vähän pimennon peitossa itsellä. Ei ole tultu kun käytyä aikuisiällä shoppailemassa Tukholmassa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se on keskittynyt minullakin shoppailun puolelle, nyt taas lasten kanssa käy ihan muualla ;)

   Poista
 4. Kuulostaapas hienolta paikalta! :) Tuollaiset elämyskohteet on ikimuistoisia etenkin lapsille :)

  VastaaPoista
 5. Oo, kiitos vinkeistä! Tästä jälkimmäisestä en ollut kuullutkaan. Täytyy ehdottomasti laittaa muistiin tuo.

  VastaaPoista
 6. Vasa-laiva on kyllä tosi kiva kohde ja siellä viihtyy nuoremmatkin. Kävimme siellä joskus vuosia sitten, kun omat lapset olivat vielä pieniä. Nykyisin tulee Tukholmassa käytyä vain shoppailemassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä varmaan taas muutama vuosi käydään näissä kohteissa kunnes taas shoppaillaan :D

   Poista
 7. Kiva reissu teillä ja täytyykin nyt heti mennä lukemaan sun vinkit 5 euron lippuihin! Vasa-museossa en ole koskaan käynyt niin sinne pitää päästä ensi Tukholman reissulla.

  VastaaPoista
 8. Mukava lukea näitä vinkkejä, kiitos! :)

  VastaaPoista
 9. Muistan elävästi oman innostukseni tuolla Vasa-museossa lapsuuden Tulholman-reissulta 90-luvulta. Senkin perusteella on varmasti sopiva ja kiinnostava paikka myös lapsimatkaajille! :)

  VastaaPoista
 10. Voi vitsit, tuo Vasa-laiva on upea! Olen itse käynyt sitä katsomassa aikoinaan. Täytyykin järjestää reissu ja viedä omatkin lapset tutustumaan tuohon museoon. Aquarium olisi varmasti myös mieluinen kohde käydä tutustumassa!

  VastaaPoista
 11. Hei kiitos mahtavista vinkeistä! Täytyisi tutustua naapurimaahan itsekin vähän paremmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tukholmaan on helppo mennä ja siellä riittää runsaasti nähtävää!

   Poista
 12. Me ollaan myös käyty parikin kertaa tuota Vasa-laivaa katsomassa. Yritämme joka kerta Ruotsin reissulla käydä edes yhdessä museossa.

  Pitääpä käydä tuo Aquaria lasten kanssa ensi kerralla testaamassa. Näyttää hauskalta paikalta!

  VastaaPoista
 13. Me ollaan käyty tuolla missä on laivoja yms joskus minun ollessa pieni ! Nyt ollaan lähdössä ruotsiin lasten kanssa niin katsotaan käydäänkö jossakin noissa :)

  VastaaPoista

Kiitos, kun jätit kommenttisi ♥

INSTAGRAM @satua.vai.totta