Miten suojaat lapsesi auringolta? Liki 400 vanhempaa vastasi minulle näin...

Törmäsin kevät talvella keskusteluun, jossa vanhemmat tappelivat voimakkaasti aurinkovoiteista. Oman matkan lähestyessä, kaivelin kaappeja ja surffailin netissä mielenkiinnosta mikä tässä aiheessa on sellaista joka saa jopa tunteet pintaan?

Tulin tulokseen, että tietous jota auringon uvb-säteilystä on saatu viime vuosina ja kuinka paljon ihosyövän riski on kasvanut. Valveutuneet vanhemmat haluavat suojata lapsensa kunnolla. Muistakaa suojata myös itsenne!

"Tiesitkö? Auringossa keskipäivällä, kello 11–15, iho kannattaa suojata ensisijaisesti vaatteilla, lippalakilla ja aurinkolaseilla."

Kiinnostuin asiassa siinä määrin, että laitoin liikkeelle lyhyen kyselyn, johon vastasi huikeat 381 vanhempaa.

Ominaisuuksista tärkeimpänä  oli suojakerroin (60%) ja vedenkestävyys (53%). Jotka ovat omasta mielestäni myös ne tärkeimmät, sillä meillä asuu Saimaan norppia kaksin kappalein! Seuraaviksi vanhemmat nimesivät:
  • Tahraamattomuuden 38%
  • Allergiatestauksen 33%
  • Luonnontuotteen 27%
Suojakertoimista 65% valitsi SPF 50 ja 33% suojakeroimen 30. Loput pienemmät kertoimet eivät onneksi saaneet jalansijaa kovinkaan paljoa.

Ostopaikkana vanhemmista liki puolet suosivat selkeästi marketteja ja 25% apteekkeja ja 9% verkkokauppoja. Tulos ei sinällään yllättänyt, moni haluaa tämänkin asian hoitaa samalla kauppareissulla, mutta miksi näin paljon ostetaan apteekista? Johtuuko se luotettavuudesta vai siitä, että siellä myydään eri merkkejä kuin merketin hyllyllä. Muiden kauppojen kuten esim. luontaistuote, ekokauppa ja taxfree vaihtelivat 1-2% välillä.

"Mikä vaikuttaa siihen, että tällaisessa asiassa valitaan tuote rahan perusteella ei suojaavuuden?"

Kysyin myös vaikuttaako hinta ostopäätökseen? Yli puolet kertoi sen vaikuttavan joskus ja 35% aina. Vain 11, 7% ettei se vaikuta. Tästä tuli ensimmäisenä mieleen, että aurinkosuojatuotteilla on korkeammat hinnat kuin peruskulutustavaralla ja siksi se kai ostetaan myös marketista, jossa tuotteet on edullisimmillaan vai mikä vaikuttaa siihen, että tällaisessa asiassa valitaan tuote rahan perusteella ei suojaavuuden? Tarvitseeko lapsi sitten muuta suojaa auringolta kuin hyvän kertoimen aurinkovoiteessa? 28,3% vastasi käyttävänsä lapsella myös UV-suojavaatteita, 45% totesi sen joskus olevan tarpeen ja kuitenkin 26,7% prosenttia ei käytä näitä laisinkaan. Vaikka UV vaatteita on saatavilla kokoajan enemmän ja helpommin, moni edelleekin vierastaa niiden käyttöä. Tosin altaan reunalla huomaa Thaimaassa monen muun maalaisen suojaavan lapsensa päästä varmpaisiin uv-vaatteilla. Olisi hienoa kuulla näistä lisää positiivia juttuja, millaisia nämä ovat käytössä?

Meidän lomalla mukana oli Algamaris tuotteita jotka matkalaukkuun pakkasi House of Organic.
Viimeisenä kysyttiin mitä tuotemerkkiä/tuotemerkkejä vanhemmat suosivat eniten? Kymmeneen sijaan mahtui jaettujen sijojen kanssa kaikkiaan kaksitoista eri merkkiä. Ei liene ostokäyttäytymisen perusteella olevan yllätys, että Nivea nappasi ensimmäisen sijan, vanhemmista 41% nappaisi sen mielellään ostoskärriin. Tiukkana kakkosena tulee Aco (38%) ja kärkikolmikon viimeinen sija menee Vichy-tuotemerkille (20%). 

4. Garnier (15%)
5. Euserin (13 %)
6. Algamaris (12%) oli tuotteista kuudentena, nämä tuotteet ovat nyt meillä tiukassa testissä Thaimaan auringon alla! Ehdoton suosikkimme oli +50 Spray, joka levittyy niin helposti ja kestää vedessä hyvin. Toinen pumpattava +50 oli paksumpaa, paremmin iholla kestävää ja se oli vesipedoille kyllä paras tuote. Vaikka välillä pyyhe viuhusi ei tuotetta hävinnyt iholta. Tuotteet eivät tahmaa tai sotke minun mustiakaan vaatteita käytössä. Tutustu Algamaris tuoteperheeseen House of Organicin sivuilla, jossa on runsaasti näitä turvallisia ja  täysin luonnollisia tuotteita!
7. Lavera (11%)
8. Bio Solis ja LV (10%)
9. Agorelle (9%)
10. Avene ja Muumi (7%)

Kaiken kaikkiaan minusta näillä tuloksilla voi sanoa vanhempien olevan valveutuneita auringon suhteen yhä enemmän! Miten sinä suojaudut itse auringolta?

18 kommenttia

 1. Omalla kohdalla vaatteilla ja suojavoiteilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin täällä, mutta olen kyllä melkoinen auringon palvoja joten voiteita kuluu kesällä PALJON!

   Poista
 2. tosi paljon hyödyllistä faktaa! Pääsääntöisesti yritän aina vaatteilla suojata varsinkin lapsia auringolta :)

  VastaaPoista
 3. OLetko sama Satu joka kirjoittaa The LIttle village- blogia? Jos olet, niin oletko lopettanut kun postauksia ei ole tullut iiiikuisuuuteen:( Yksi lempiblogeistani, katson päivittäin onko tullut mitään uutta... toivottavasti näät tämän :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama Satu kyllä vain :) En ole kokonaan lopettanut, minulla vain on nyt ollut kädet täynnä opintojen ja työn kanssa. Pian lupaan uutta sisältöä myös sinne <3

   Poista
 4. Kiitos tästä postauksesta! Paljon hyvää tietoa :)

  VastaaPoista
 5. Itse kuulun riskiryhmään erittäin vaalean ja helposti palavan ihoni kanssa, nyt kun vielä minulla on vitiligo tuon lisäksi, niin suojaaminen on tärkeää. Tämän vuoksi suojaan herkästi myös lapseni. Vaikka kahdella vanhemmalla on tummempi ja paksumpi iho kuin minulla. Nuorin on hyvin valkoinen myöskin ja hänet rasvataan aina ja useasti, sekä vaatteilla pidetään suojassa. Minulle ei aina riitä pelkät vaatteet suojaamaan tätä ihoani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eli aurinko tunkeutuu vielä vaatteiden läpi ja tarvitset lisäksi voiteita? Tuota ei tosiaan ole tullut ajatelleeksi!

   Poista
 6. Minä tykkään Bottega Verden aurinkosuojista koska ne on crueltyfree!Hyvä kirjoitus!

  VastaaPoista
 7. Tämä postaus tuli tarpeeseen, sillä olen miettinyt tulevan kesän aurinkosuojaa pojalle. Itse suojaudun aurinkorasvalla ja vaatteilla.

  http://lifewithhannamari.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä homma! Minusta aihe oli mielenkiintoinen ja ajankohtainen taas :)

   Poista
 8. Todella hyödyllinen postaus! Itselläkin vaalea ja herkkä iho, ja vaatteilla ja aurinkorasvalla sitä suojaan. Kirjoitatko muuten myös erästä DIY-blogia? Ei sillä, mainio blogi ja postauksia olen jo ehkä hiukan epätoivoisesti odotellut ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Kyllähän minä kirjoitan :) Nyt se on saanut hiukan uinua ja olla omalla painollaan. Opiskelen ja teen töitä samaan aikaan, joten asiat on priorisoitava sen mukaan. Lupaan pian kivaa postausta myös sinne :)

   Poista
 9. Mielenkiintoista! Meillä myös lapsilla Algamariksen rasvaa käytössä, itselleni muistan (yllätys yllätys) aika harvoin sutia mitään. Pitäisi skarpata! Nyt Suomessakin pitäisi jo alkaa rasvaamaan, sillä kevätaurinko nimenomaan on tosi voimakas!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevät aurinko tosiaan on voimakas ja kasvot ainakin palaa nopeasti!

   Poista

Kiitos, kun jätit kommenttisi ♥

INSTAGRAM @satua.vai.totta