4 toimivaa vinkkiä, jolla säästää kaukomatkojen hinnasta 30%

Kun matkakuume alkaa kutkutella ja  mieli kaukomatkoille , kannattaa jo miettiä mistä matkan ostaa. Lyhyemmät lomalennot vaikka Turkkiin saa jo edukkaasti matkatoimistosta, mutta esimerkiksi Aasian lomissa on vielä paljon "tyhjää" välissä. Monet säästävät vuosia päästäkseen matkaan ja siksi on tärkeää katsoa mihin rahat laittaa. Jos mahdollisuus on säästää 2000€, miksi tuhlata se?
*juttu sisältää affiliatelinkin


Mukaan matkaan lähtevät vanhemmat ja kaksi kouluikäistä lasta. Valmismatkoja katsellessa hinnat kipuavat kipukynnyksen yläpuolelle. Omatoimimatkailu pelottaa. Älä pelkää. Jos osaat mennä Suomessa lentoasemalle osaat sen tehdä Thaimaassakin. Minä olen sitä mieltä, että hyvin suunniteltu matka. Kokemuksien etsiminen netistä, auttavat aivan valtavasti. Usko tai älä, kysyä kannattaa.

"Matkabloggaajista monet auttavat mielellään. On ilo jakaa kokemuksia ja neuvoja, jos tietää niiden toimivan. Ei sinun onnistunut matkasi ole minulta pois, vaan se on ilo joka lämmittää sydäntä."

1. LIITY KANTA-ASIKKAAKSI. Ensimmäisenä neuvon liittymään kaikkiin kanta-asiakasohjelmiin mitä maa päällään kantaa. Sitä varten kannattaa perustaa oma sähköpostitili, jotteivät mainokset tuki omaa postiasi! Kanta-asiakkaana saa usein lisäetuuksia ja pienistä putouksista kasvaa se isompi virta. Kannattaa myös tsekata Bonusway! Heidän kauttaan saattaa saada myös rahaa takaisin päin mm. hotelleista!


MATKAN VALINTA Valitaan kohteeksi Thaimaa: Phuket, Kata Beach. 
Hotelliksi: Katathani Phuket Beach Resort ★ Unelma hotelli rannalla.
VIIKON valmis matkan hinta eräältä matkan järjestäjältä: 5980€ ja 66€ kohde kuljetuksesta. = 6046€ 2. LENNOT. Momondo on minusta yksi näppärimmistä sivustoista etsiä lentoja. Sieltä voi valita etsiikö suoria vai välilaskulla olevia. Jos matkaan on aikaa, kannattaa laittaa lentovahteja päälle joka paikkaan. Jolloin ne edullisimmat lennot tulevat suoraan sähköpostiin. Kyttäys kannattaa, nipistimme tuosta hinnasta itse vielä 206 euroa pois ja saimme suorat lennot Finnairin Black Friday-päivänä.

Edullisimmat suorat lennot löytyivät Finnairilta 2216€.

Lyhyellä lomalla ei kannata valita välilaskullisia lentoja, koska menettää lomapäiviä.

3. HOTELLI. Hotelli huonetta kannattaa etsiä eri hotellien bookkaus sivuilta ja AINA katsoa myös suoraan hotellin omat sivut. Meidän tulevan matkamme perhehuonetta ei ollut saatavilla enää mistään bookkaus sivustoilta, mutta suoraan hotellilta kyllä. Yllätykseksi he ovat Finnairin kumppanuushotelli, joten pisteet rapsahtavat vielä tilille, koska liityin tietenkin siihenkin kanta-asiakasohjelmaan. Noilla pisteillä voi tulevaisuudessa säästää satasia taas lennoilta. 

Kuvitteellisen matkamme hotelli, samalla huoneella suoraan hotellin sivuilta 1998€. 
(sisältää myös aamiaisen ja allasnäkymän.)

4. KOHDEKULJETUS lentokenttä-hotelli-lentokenttä. Jos Thaimaan päässä hotellille pääsy jännittää, voi lentokenttäkuljetuksen tilata vaikka hotellilta. Se on usein hiukan kalliimpi kuin suoraan kentältä. Sen voi ostaa myös Suomesta käsin valmiiksi esim. Thaimaalaiselta taksiyhtiötä Phuket SCR Travelsilta. Maksun voi suorittaa PayPalin kautta: 40€. Lennon laskeuduttua taksi on nimen kanssa odottamassa terminaalilla. 


Koko loman hinnaksi tulisi siis näillä tämän hetkisillä hinnoilla: 4296€, säästöä pakettimatkaan 1832€. Se on aika huikea summa. 

Jos sitten on valmis vaihtamaan Phuketissa rantaa ja hotellia, on mahdollisuuksia aivan valtavasti! Ja hinnasta saa vielä tiputettua jopa 1300€ helposti pois. Jolloin nelihenkisen perheen reissulle kertyy hintaa n.3000€. Lisääkin voi toki tinkiä, se on ihan siitä kiinni mitä hotellilta haluaa ja missä se sijaitsee.

Jäitkö pohtimaan jotain? Haluaisitko kuulla lisää jostakin? Kysy rohkeasti ja etsitään vastauksen!

37 kommenttia

 1. Hyviä vinkkejä, kiitos! Ainahan tuo ei kuitenkaan päde, vaan valmismatka voi tulla jossain tapauksissa halvemmaksi. Olen tässä juuri etsinyt jouluksi Thaimaahan sopivaa matkapakettia ja pyöritellyt valmismatkojen lisäksi lento + hotelli mahdollisuutta. Valmismatka on tullut edullisemmaksi. Mutta näitä on hyvä vertailla ja varsinkin jos on mahdollisuus matkustaa koulujen loma-aikojen ulkopuolella säästää jo mukavia summia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo toki on aikoja kun saattaa olla hankalampaa, mutta en ole tähän itse törmännyt etsiessä. Ja pienillä kikkailuilla paikan valinnan kanssa säästää huimasti!

   Poista
 2. Vinkkisi ovat niin totta! Vielä lisäisin lentosivustoksi Skyscannerin. Momondosta kun kaukomatkojen lentoja kaikkia en ole onnistunut löytämään. Lentovahdin asettaminen on paikallaan. Sitten juuri aina myös hotellin omat sivustot. Bonuswayta en ole hyödyntänyt mutta on kai jo korkea aika.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo Skyscanner on myös loistava! Bonusway kannattaa tsekata tosiaan koska se saattaa yllättää!

   Poista
 3. Olipa huikea säästö! Vaikka toki nelihenkisessä perheessä pienetkin säästöt per henkilö todella tuntuvat, kun ne kerrotaan neljällä. Itse en oikein muille lentosivustoille menekään kuin Skyscanneriin. En väitä sitä parhaaksi, mutta minulle se sopii. Täytyy kertoa kuitenkin vielä tuore vastakkainen kokemus täältä Espanjan "kotimaan matkailusta". Saimme viikonloppureissun Malagasta Barcelonaan lentoineen ja hotelleineen halvemmalla matkatoimiston pakettina kuin erikseen. Itse en omatoimimatkailuun tottuneena edes katsonut paketteja, mutta matkaseuralaiseni bongasi tuon. Yllätyin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämäpä se onkin, usein eurooppaan ja tyyliin Kanarialle pääsee paketilla halvemmalla. Mutta Aasia ainakin on todettava meille näin paljon edullisemmaksi!

   Poista
 4. Hyvä postaus, osa oli itselleni uusia tapoja! :) Momondosta itsekin tykkään katsoa lentoja ja sieltä yleensä bookkaankin!

  Ps. Kun käyttää affilinkkejä, tulee niistä mainita erikseen ;) #Bonusway

  hanna
  www.hannamariav.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Hanna!

   Hienoa jos löytyi uusia tapoja :) ja maininta oli postauksen alussa, se on kuvaa muokatessa vahingossa kai hävinnyt. Siellä se on nyt :) kiitos kun huomasit.

   Poista
 5. Hyviä vinkkejä kaikki! Täytyy vielä palata tähän kun ensi kerran varaillaan matkaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina kannattaa hetki tutkiskella ennen kuin säntää liikenteeseen ☺️

   Poista
 6. Hyvät vinkit. Itsellä on kova matkakuume. Moneen paikkaan tekisi mieli mennä käymään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omalista on niin pitkä, ettei siinä ole mitään tolkkua😂😂

   Poista
 7. Juuri alkuvuodesta varattiin perheelle lennot ja majoitus New Yorkiin. Samat keinot on ollut käytössä jo vuosia, mitä esittelitkin. Näillä säästää paljon. Mekin löysimme suorat lennot (2 aik, lapset 11v ja 13v) reilulla 2000 eurolla. Toki lennämme Tukholmasta, kun olemme jo valmiiksi Ruotsissa jalkapalloturnauksessa lähdön koittaessa. :)
  - Katta - https://arkipaskaruokaa.blogspot.fi

  VastaaPoista
 8. Aika mahtavat laskelmat ja sitä myöten säästöt! Me tehtiin omatoimimahta Tanskaan viime kesänä ja pakettimatkassa kuljetus lentokentältä olisi maksanut 240e. Ostettiin junaliput ja eksyttiin tunniksi, mutta se kustansi 7,5e ja samalla näki kaupunkia :D Ulkomaanmatkat ostan muuten aina pakettimatkoina, koska en oikein vieläkään luota Trivagoihin sun muihin, vaikka ne varmasti ovatkin jo todella luotettavia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä laskeminen ja tutkiminen kannattaa,
   nopeasti oppii kikat ja kepposet 😁

   Poista
 9. Hyviä vinkkejä! Matkan suunnitteluun ja vertailuun saa kulumaan paljon aikaa ja se voi tuntua aika rasittavaltakin, mutta kyllä se kannattaa jos säästöä syntyy noinkin paljon! Ja mitä enemmän reissaa, sitä enemmän alkaa tulla myös näppituntumaa mitä mistäkin kannattaa maksaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja kannattaa aloittaa ajoissa, ilman hoppua. Laittaa hintavahteja päälle!

   Poista
 10. Hyviä vinkkejä. Meillä on kovasti seuraava lomalohde jo mietinnässä. Lähes kaikki matkamme ovat olleet omatoimisia ja asiat ovat aina sujuneet hyvin.

  VastaaPoista
 11. Loistavia vinkkejä. Itse olenkin oppinut vuosien saatossa vertaamaan omatoimimatkoja sekä pakettimatkoja. Muutamasti on pakettimatka tullut edullisemmaksi vaihtoehdoksi. Silloin matka on löytynyt joko matkamessuilta tai on ollut äkkilähtö. Vertailu tosiaan kannattaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Matkamessuille haluan ensi vuonna ehdottomasti! Tänä vuonna jäi väliin☹️

   Poista
 12. Ihan mieletön säästö tuossa sinun esimerkissäsi. Kiitos vinkeistä, tässä kun ollaan juuri suunnittelemassa ensi kesän matkaa :)

  VastaaPoista
 13. Tämä postaus lisäsi matkakuumettani. Meidän 6 henkinen perhe tekee omatoimimatkoja. Valmismatkalla on oltu miehen kanssa viimeksi ennen lapsia eli yli 13 vuotta sitten. Ehkä voisimme säästää hieman enemmän ja matkustaa ensi kerralla Espanjaa kauemmaksi. Tosin seuraavan matkan lennot on jo ostettu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suuren perheen kanssa nämä näkyvät konkreettisesti!

   Poista
 14. Hyviä pointteja! Ikuisen matkakuumeilijan ja omatoimimatkailijan elämä kyllä vaikeutui sen jälkeen, kun kolmas lapsi ylitti sylilapsi-iän. Meitä ei enää huolita normihuoneisiin, vaikka mahduttaisiin kyllä. Ja lennotkin viidelle, huhhahhei! Vinkkejä mistä löytää YHDEN huoneen kohteita, johon meidät huolitaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moni hotelli itse asiassa huolii perhehuoneeseen kun kysyy suoraan hotellilta!

   Poista
 15. Matkojen hintoja vertaamalla todella säästää. Se vie myös paljon aikaa. Lähdemme toukokuussa Kaliforniaan omatoimimatkalla. Sen reissun hotelleja varattiin monta iltaa😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti koska on iso reissu! Mutta palkinto odottaa ❤️

   Poista
 16. Kauhea matkakuume yllä, mutta remontit on saatava ekaksi valmiiksi. Sitten haaveillaan matkoista, heh!

  Mutta aika huikeaa säästöä voi todellakin tehdä, ja periaatteessa miksi tarvitsee olla pakettimatka? Ehkä se on helppoa? Toisaalta kun jenkeissä oltiin omatoimimatkalla niin ei siinä kaivannut mitään oppaita yms.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina on kamala matkakuume! Ei helpota yhtään vaikka käy välillä 😁😁😁 Pakettimatka varmasti monelle se ”turvallisin” mielikuva matkoista.

   Poista
 17. Todella hyviä vinkkejä! Ja pakko todeta, että tämän perusteella saatoin juuri käydä haaveilemaan mm. Thaimaan lomasta kun tajusin että sinne voisi päästä edes aavistuksen halvemmallakin.. Ehkä me joskus vielä :D

  VastaaPoista
 18. Moikka. Meidän 5 henkinen perheemme lähtee thaimaahan joulukuussa mukana minä, vaimoke ja lapset 13v, 11v ka 7v. 3 vikkon pakettimatkat olisi ollut noin 6800€ luokkaa. meidän vähä reilu 3 viikon omatoimimatka ajalle 4.12-28.12.2018 tuli maksamaan seiraavaa. Finnairin suorat lennot 2519€ asunto mae phimistä 1000€. Mae phimissä olemme 5-26.12, jonka jälkeen suuntaamme bangkokiin jossa olemme 26-28.12. Bangkokin hotelli maksoi 135€. Koko perheemme matka maksaa siis 3654€. Eli todella iso säästö verrattuna pakettimatkaan.

  VastaaPoista

Kiitos, kun jätit kommenttisi ♥

INSTAGRAM @satua.vai.totta