Laatikkopyörällä pääsee pitkälleViime vuoden huhtikuussa räntäsateiden aikaan meille kotiutui Babboe Curve E - perhefillari. Ja siitä on ollut kyllä niin paljon iloa, etten osaa sanoin kuvata. Pikkukylässä kaikki on joko tosi lähellä tai sitten ns. tosi kaukana. Sähköavusteisella fillarilla taittaa 35kilsan kauppareissut naapurikaupunkiin helposti. 

Siihen nakkaa mukaan niin koiran ruokasäkkiä kuin kauppakassia. Eskarilainenkin mahtuu vielä  mukaan. Pian tosin taitaa käydä niin, että tämä on enemmän äidin "kauppakassi" .

Suurimmat haasteet pikkukylän pyöräilyn tuo aika huonossa kunnossa olevat pyörätiet tai niiden puute, on liian suuri riski lähteä laatikolla kohti kaunista Puumalaa vilkkaasti liikennöidyllä tiellä. Sillä autotien laidan kuperuus pakottaa ajamaan laatikolla melkoisen keskellä tietä ja jostain kummasta silloin röyhähtää autoilija viha. Ne hivuttavat niin läheltä kuin olla saattaa. Naaman ilmeistä voi lukea minun olevan idiootti kun pyöräilen keskemmällä tietä. Olen itsekin autoilija, mutta ei tule mieleenkään kiilata pienempiä tai puida nyrkkiä. Jokaisella on oikeus turvalliseen liikkumiseen maantiellä. Oletteko te muuten kohdanneet maantie raivoa?Meillähän kyydissä istuu 128cm pitkä eskarilainen ja alaturvavyö oli liian lyhyt, niin muutin niiden kiinnitystä. Poika istuu yksin kyydissä joten siirsin turvavyöt keskelle. Näin saadaan kuomun alla lisä tilaa ja ilman kuomua ajovakautta kun paino on keskellä.

Kävin ostamassa pätkän mustaa hihnaa ja tein uuden alaremmin keskelle. Pujotin sen takaa läpi. Erittäin toimiva ratkaisu. Lisäksi poika siis mahtuu todella hyvin kypärän kanssa vielä istumaan sadekatokseen. Fillari korvaa siis mainiosti auton, vaikka sekin täällä on liki pakko omistaa. Julkisia kun kulkee rajusti sanottunu aamulle pois päin ja illalla takaisin. Jos asuisimme hiukan enemmän kaupungissa päin hylkäisin toisen automme oitis, tämä fillari on pieni ihme josta voi nauttia koko perhe.Pappamakkara Väinö nauttii myös perhepyöräilyn riemuista. Kiukutteleva selkä ei anna aina periksi pitkille lenkeille, mutta näin hän pääsee mukaan rientoihin. Hyvin tuntuu viihtyvän!

Pohjalla laatikossa meillä on ollut jo muutenkin eteiseen tarkoitettua metrimattoa muotoon leikattuna. Nyt laitoin vielä räsymaton lisäksi sisäpuolelle, jotta sen matka olisi mukavampi. Ja tietysti turvavöistä huolehdittiin myös. Perhepyöräilyä parhaimmillaan sanon minä!

16 kommenttia

 1. Haha! Aika huippu toi koira! 😂

  VastaaPoista
 2. Eiiiih! Minulla on krooninen ja alati paheneva laatikkopyöräkuume. Tällaiset postaukset ja kuvat eivät ainakaan helpota taudinkuvaa. Olishan tuollainen vain niin siisti & toimiva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tämä ollut vaan niin mainio peli. En luovu vaikka poika ei enää kyydissä istuisikaan!

   Poista
 3. Onpa magee, ton kyydissä on varmaan kiva istuskella! varsinkin noin ihanan mäyriksen kanssa <3 Naapurilla on myös samantapainen, ja innoissaan taapero aina kiipeää sinne.

  VastaaPoista
 4. Oho, vaikuttaapa tosi hyvältä menopeliltä! 😂

  http://jasukuvaa.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 5. Enpä muista tuollaiseen kulkupeliin aikaisemmin törmänneeni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin törmäsin eräässä blogissa tähän eka kerran...😁

   Poista
 6. Ihana kulkupeli ja Väinö!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu molemmat on 😁 ja yhdessä vielä ihanemmat ☺️

   Poista
 7. Eikä miten ihana keksintö! Ihana tuo koirakuva :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se huvitusta herättää kuikuilemalla kyydissä!

   Poista
 8. Tää olikin mulle aivan uusi tuttavuus! Varsin kätevän oloinen kulkupeli 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä tavalla minäkin tutustuin tähän pyörään, näin sen ensimmäisen kerran toisessa blogissa. MAinio kulkupeli kyllä on ja jaksaa tuoda isommankin kuorman tavaraa perille.

   Poista

Kiitos, kun jätit kommenttisi ♥

INSTAGRAM @satua.vai.totta