Aikuisten loma on ihan OK!Kuka tunnustaa ajavansa lomakuumeessa takapuoli puuduksissa tunteja päästäkseen lentoasemalle? Ajatuksissa siintää kylmä juoma ja oma aika? 

Nyt on paljon puhuttanut saako vanhemmat lähteä lomalle ilman lapsia? Pitääkö potea huonoa omaa tuntoa? Ei minusta. Jokainen tekee sen minkä parhaaksi näkee. Minä kaipaan omaa aikaa, se on pakko joskus ottaa. Toisinaan lapsetkin kaipaavat omaa aikaa ja ne anelee yökylään menoa tietäen, ettei samat säännöt päde kuin kotona.Olen matkaajana niin varman päälle ottava, että saavun kentälle aina ”liiankin” ajoissa. Sen jälkeen vietän kentällä ”etkoja” pari tuntia katselen ja kuunnellen. Siellä vietetty aika ainakin minulle on lomaa, ihmisvilinä ja soljuvasti sujuva kielten sekamelska on pelkkää musiikkia korville. Rakastan lähdön tunnelmaa!Nyt Berliiniin lähtiessä ja koneen noustessa taivaalle jo aamupäivällä oli mukava herätä suoraan kentän vierestä. Nauttia aamiainen rauhassa ilman, että kahvi jäähtyy kupin pohjalle tunnistamattomaksi liejuksi koiran tuijottaessa epätoivoiselle ilmeellä tipahtaisiko kinkku leivältä lattialle. Arki osaa olla  monesti ihanaa, mutta toisinaan... noh! Jokainen tietää... Pieni pako arjen keskeltä tekee ihmeitä.

Siellä tapahtui myös jotain, johon en ole aiemmin hotellissa törmännyt. Henkilökunta tarjoili lisää kahvia aamiaisen kanssa suoraan pöytiin. Asia sai aamuisin kahvia latkivan silmäpussi alienin hykertelemään onnesta. Taisin myös hymyillä kananmunille jotka toivottivat teksteillään ”Hyvää äitienpäivää”. Tuore appelsiinimehu tarjoiltiin kuoharilaseista. Ai, ai... ne pienet teot, saa hymyilemään ja teki lähtemättömän vaikutuksen. Kiitos Scandic Helsinki Airport! 

En siis potenut huonoa omaatuntoa herätessä hotellista ilman lapsia, sillä vietimme äitienpäivän etukäteen. Näin tänä vuonna, ensi vuonna eri tavalla.Hotelli herätti muutenkin hyviä fiiliksiä. Hiljaiset huoneet ja käytävät, uuden hotellin tuoksu. Todellakin tämä Scandic avasi ovensa vajaa puolivuotta sitten. Henkilökunnan ystävällinen palvelu ja mukavat oleskelupaikat tarjoavat lentoon lähtevälle tai tulevalle hyvät puitteet levätä ennen seuraavaa etappia. Hotelli sijaitsee aivan T2 terminaalin kupeessa, bussipysäkkien edessä. Yöpyisinkö uudelleen? Kyllä!


14 kommenttia

 1. Kyllä ehdottomasti välillä pitää olla myös sitä lapsetonta aikaa ja varmasti mekin tullaan tulevaisuudessa ilman pienokaistakin lomailemaan - nyt ei vielä olla raaskittu pieneksikään toviksi hoitoon jättää :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin jo 16v ja 7v eli aika hyvin ovat jo ”tissistä” irti 😂 Eli ihan eri ajatuksella voi jo matkustaa! Toki käytiin me jo pari vuotta sitten pidempiä lomia muutama ilman lapsia.

   Poista
 2. Voi vitsi mitä luksusta! Nukkua kokonainen yö ja keskustella miehen kanssa ilman, että tarvitsee pelastaa ketään. Paikka näyttää mahtavalle ja voi ihana mikä rauha!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totisesti se kuulostaisi, että olisit loman tarpeessa? Tämä hotelli oli todella kiva ❤️

   Poista
 3. Kuulostaa ja näyttää mahtavalta! Aikuisten loma on todellakin OK! Viimeksi olimme miehen kanssa huhtikuussa pari yötä Tallinnassa. Ensi kerralla Berliiniin tai Kööpenhaminaan.

  VastaaPoista
 4. Tuo hotelli pitää ehdottomasti päästä testaamaan.
  Minä koen itselleni vieraana ajatuksena lomailun ilman lasta, nautin nimenomaan siitä, kun voi tehdä asioita yhdessä tytön kanssa. Mutta voihan mieli muuttuakin, en tiedä. Nyt on hyvä juuri näin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hotelli tosiaan hyvä, lämmin suositus. Ja kiva on lomailla myös lasten kanssa. ne on erilaisia lomia 😍

   Poista
 5. Meillä haaveillaan toisinaan aikuisten keskeisestä lomasta. Vielä ei kuitenkaan ole sen aika, kun nuorin on vasta vuoden. Eikä tuo 3v ole koskaan ollut missään yökylässä. Vaikka itse en ole päässyt lomalle ilman noita meidän muksuja, niin ehdottomasti jos on hyvä hoitopaikka lapsille, niin aikuisten kesken lomalle! Meillä tuota lomailua hidastaa myös se tosiasia ettei noita lapsia oikein saa minnekään muutamaksi yöksi. Sitten kun ovat isompia löytyy kyläpaikkojakin. 😅

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitten kun aika on, tulee niin lomakin tulee esille :) Lasten kanssa lomailu on aika erilainen ja toisella tavalla toiminnallinen. Omalla lomalle ehkä itse ainakin rentoudun paremmin... EI tarvitse olla silmiä selässä :D voi välillä sulkeakkin ne...

   Poista
 6. Lapsettomana on vaikea sanoa, mutta mun mielestä tottakai vanhemmat saa käydä myös omalla lomalla, jokainen tarvitsee joskus omaa aikaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki tarvitsevat joskus omaa aikaa minusta, niin lapselliset kuin lapsettomat. :)

   Poista

Kiitos, kun jätit kommenttisi ♥

INSTAGRAM @satua.vai.totta