ETÄLÄÄKÄRI - vastaanotto kotisohvallasi

Nyt voin hihkaista WAU! - huudon ilmoille. Kerrankin tämä mitä olen löytänyt on jotain mikä oikeasti sykähdytti ja pysäytti. Mikä ihme on etälääkäri? Törmäsin tähän Lääkäriasema Medipudaksen sivuilla kun kyselin lääkäri Ilona Ritolalta aiemmin lasten kanssa matkustamiseen vinkkejä.
ps. Juttu on tehty silkasta omasta mielenkiinnosta aiheeseen, 
ei sisällä yhteistyötä tai maksettua mainontaa.

Lue myös: Lääkärin 5 vinkkiä lapsi perheen matkailuun 

Etälääkäri tavataan oikeasti videopuhelun välityksellä. Etälääkärille ei suinkaan sujauteta puhelua Whatsappissa tai Skypessä. Niiden tietoturva ei ole riittävää tietojen käsittelyyn, vaan puheluihin on oma ohjelmansa. Asiakas saa linkin minne mennä ja salasanan, joka toimii vain kerran. Videoyhteys aukeaa varattuna aikana. Sitä voi käyttää millä vaan laitteella missä on netti ja kamera.

Kuka sitten voi käyttää etälääkäripalvelua? Etälääkäripalvelua voi käyttää kuka tahansa. Suomalaisen sairasvakuutuksenpiiriin kuuluvat saavat siitä kelakorvauksen aivan kuin normaaliltakin vastaanotolta

Miten saan ajan etälääkärille?
Etävastaanotto toimii internetyhteyden avulla, joten se sopii oikein hyvin sellaiselle, joka haluaa yhteyden suomalaiseen lääkäriin neuvojen saamiseksi tai Suomessa haluaa hoidattaa itsensä turvallisesti samalla lääkärillä.

Voiko etälääkärillä teettää verikokeita? Laboratoriokokeisiin teemme lähetteet Synlabin laboratorioihin, joita on ympäri Suomen varsin kattavasti. Tulokset tulevat meille nähtäviksi ja ilmoitamme niistä henkilökohtaisesti niiden valmistuttua.

Kenelle palvelu sitten sopii? Etävastaanotto palvelee kaikkia, myös niitä, jotka eivät ole aiemmin olleet asiakkainamme eli hoitosuhdetta ei tarvitse olla valmiina. Se korvaa käytönnössä tavallisen vastaanoton useimmissa asioissa. Hinta on sama kuin tavallisellakin vastaanotolla. Lisäksi laboratoriohintamme ovat varsin edullisia.Etälääkäri palveluissa voidaan hoitaa esimerkiksi: Ylähengitystulehdukset, arkikielellä nuha, tukkoisuus tai yskä, virtsatietulehdukset ja vatsasuolikanavantulehdukset. Ihottumat ja ihomuutokset. Allergiaoireet ja astma. Akuutti selkäkipu, jossa ei hälyttäviä merkkejä kuten raajaoiretta, voimakasta tai lisääntyvää kipua. Silmätulehdusoireet. Raskausajan ongelmat, kuukautisten siirto, raskauden ja imetyksen aikainen lääkitys. Hiivatulehdus sekä limakalvovaivat. Migreeni tai vaikka muistin ongelmat. Monilääkityksen arviointi ja reseptien uusinnat. 


Minusta tämä kuullostaa siis tosi hyvälle palvelulle, joka voi auttaa monia ja helpottaa arkea. Mikä kätevämpää kuin flunssan kourissa villasukat jalassa voit omassa sohvan nurkassa olla lääkärin vastaanotolla. Ajatelkaapa myös pitkien välimatkojen päässä olevia tai esimerkiksi, jos koko perhe potee samaan aikaan vatsatautia ja on saatava sairaslomaa. Kuka siinä tilassa pää ämpärissä ja takapuoli posliinissa haluaa tai pystyy lähtemään lääkäriin? Uusiva rintatulehdus pienen vauvan kanssa tai vaikka toistuva virtsatietulehdus. Kuinka kätevä olisi hoitaa kahvitauolla työpaikalla kesää varten tarvittava allergialääkitys kuntoon.  

Tälläistä palvelua tarjoavat jo melko useat yksityiset lääkäriasemat, kannattaa katsoa joko sinun  omalla lääkärilläsi on tämä palvelu käytössä. Tai luoda uusi asiakassuhde vaikka sitten Ilonan kanssa Lääkäriasema Medipudakseen. 

15 kommenttia

 1. Tietyissä tilanteissa tämä on kyllä aivan loistava keksintö, olikohan Terveystalo vai mikä yksityinen tätä samaista palvelua mainosti tv:ssäkin..?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin on! On toki asioita joita pitää hoitaa lääkärin kanssa kasvotusten, mutta tämä auttaa varmasti monia kunhan tämä käytäntö vaan vakiintuu.

   Poista
 2. Täytyypä tutustua tähän :) Hyvä idea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa googlettaa ja tutustua tosiaan palveluun paremmin!

   Poista
 3. Loistava palvelu. Pitää ehdottomasti perehtyä tähän.
  Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
 4. Tämä on todella mielenkiintoinen palvelu. Mutta itse näen muutamia ongelmia, esim hengitystieinfektioissa, kuinka suljemme pois keuhkokuumeen yms, jolloin vaaditaan myös keuhkojen kuuntelu? Määrätäänkö näin mahdollisesti turhia entibioottikuuria, kun lääkärin vastaanotolla voidaan helposti pika crp:llä tarkistaa onko tulehdusta, joka voisi olla bakteerin aiheuttama. Virusten aiheuttamat infektiot ei nosta crp:tä jolloin antibiootti on turha. Ehkä suurin kysymys tässä on, että jääkö tässä diagnosoinnissa paljon potilaan vastuulle? Mutta esim. vatsatautien sairaslomiin ja silmätulehduksiin, taudin uusimiseen tai keskustelua vaativiin asioihin yms. Varmasti oiva ratkaisu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tässä on paljon myös juuri potilaan varassa. Sekin on vielä ettei aina kunnallisessa pääse kuin hoitajalle joka ei edes keuhkoja kuuntele. Naama näytille ja paperikouraan. Mutta juuri tälläisten ”pikku” vaivojen hoitoon aivan mainio!

   Poista
  2. Meillä on onneksi aina päässyt lääkärille, jos siihen on tarvetta. Jotain positiivista pienestä paikkakunnasta. Mutta eipä meidän kylällä ole yksityistä lääkäriasemaakaan. 😅

   Poista
 5. Varmasti hyvä asia kun kyseessä on jokin pieni asia, mutta samoja ajatuksia kuin Koivulan emännällä. Esim hengitystieinfektiot, voi kieliä niin monesta asiasta, samoin virstisoireet jne. Mutta tosiaan varmasti joissain tapauksessa ihan ok.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lievät hengitys infektiot tosiaan eli ”kansankielellä” nuha ei tosiaan varmasti jäädä kotiin köhimään pitkiksi ajoiksi. Ja etälääkäri tosiaan voi teettää labroja myös :) Tosiaan toisiin tapauksiin tämä on oikein sopiva.

   Poista
 6. Onpa ihan älyttömän hyvä idea. Tosin meillä toimii jo niinkin että soitan vain terveyskeskukseen ja saan reseptit ja muut ns. helppoihin tauteihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käytäntö on kaiken kirjavaa... joskus on tosiaan ämpärin kanssa menty terveyskeskukseen kun ei saikkulappua saanut lapsen tautiin 😖 Vastaanotossa sitten oksensi penkit ja lattiat. Tälläinen palvelu olisi kyllä ollut poikaa...

   Poista
 7. Ihan loistava keksintö, toivottavasti yleistyy jatkossa! :)

  VastaaPoista

Kiitos, kun jätit kommenttisi ♥

INSTAGRAM @satua.vai.totta