Ette kai te lasten kanssa mene Phuketin Patong Beachille?

Kamala paikka. Turisteja joka puolella. Meteliä. Liikennettä. Siellähän on se kamala bilekatu? Siinä noin aluksi muutama olettamus joita kuulin. Ihmetteleviä kysymyksiä: Miksi ei mennä jonnekkin paljon rauhallisempaan paikkaan?

No miksi ei menty? Ei tahdottu. Meistä kukaan ei ole hiljaisten huojuvien palmujen halaaja. Emme myöskään viihdy lasten kanssa suurkaupunkien hälinöissä. On kivaa kun ympärillä on menoa, mutta voi itse valita viettääkö rauhallisen päivän rannalla, altaalla notkuen vai päiväkävelyllä välillä mereen pulahtaen. Vai meneekö sinne sitten hulinoiden keskelle villiintymään. Patong tarjoaa minusta niitä kaikkia. Lomasta saa tuolla juuri sellaisen kun haluaa.


Vilinää saimme kokea kunnolla vain kahtena päivänä sillä satuimme Thaimaahan huhtikuun alussa. Halusimme mennä loma-aikojen ulkopuolella ja Finnairin Black Fridayn edulliset lennot lennätti meidät juuri silloin sinne. Tiesimme lomamme sattuvan villeimpään ajankohtaan Thaimaan vanhan ajanlaskun mukaiseen uuteen vuoteen, jolloin koko maa muuttuu suureksi vesisotatantereeksi. Eli vuoden kuumimpaan aikaan ennen sadekauden alkamista vietetään Songkran- juhlaa. Edeltävänä päivänä kadut täyttyivät autoista ja paikallisia ihmisiä tulvi kaduilla, mutta ei edelleenkään niin, että se olisi meitä mitenkään häirinnyt.


Vesisota kestää toisissa paikoissa Thaimaata kokonaisen viikon, Patongilla vain yhden päivän. Se kannattaa siis selvittää ennen lomaa, sillä koko viikko märissä vaatteissa aamusta iltaa ei välttämättä ole kaikken tapa viettää lomaa. Jos joku ihmettelee kastuuko siellä muka jos ei tahdo? Kastuu. Kaikki ja kaikkialla. Meidän jengi kastui 5 metriä hotellista heti! Kukaan ei saa armoa tuona villinä juhlapäivänä.Vinkiksi voin sanoa, hupia riittää ja voi pojat mikä taisteluhenki heräsi ensimmäisen kastelun jälkeen. Sitä saa mitä tilaa 💦 Seuraavasta kulmasta pyssyt joka iikan kouraan ja eikun menoksi! Suojalasit on myös ehdoton hankinta, jos ei ole aurinkolaseja. Silmät kannattaa suojata, koska monikaan ei katso minne ampuu. Toisena vinkkinä vedenkestävä aurinkovoide on ihan ehdoton, koko päivänä ei huomaa auringon polttavan, koska vesi viilentää. Kolmas ehdoton varuste on uikkarit, ja nopeasti kuivuva vaatetus (no ei kyllä kuivunut kuin kerran helmasta!). Jos meinaat kantaa mukana rahaa, puhelimia tai muuta kannattaa hankkia vedenkestävät pussukat. Ja viimeisempänä eikä suinkaan vähäisempänä V E S I P Y S S Y. Ilman sitä tuo päivä ei ole mitään! Arvatkaapa nauttiko eskarilainen sodasta? Aamusta iltamyöhään yhtä leikkiä.


Tottahan se on, että villiksi bilekaduksi nimetty Bangla Walking Street on tuolla ja toki me kävimme sen katsomassa. Eikä sinne nyt kannata yömyöhällä lähteä lasten kanssa hengaamaan, mutta ihan hyvillä mielin voi alkuillasta Banglan läpi kävellä. Siellä riittää vilinää, meille ei kertaakaan tultu tarjoamaan muuta myytävää kuin juomia. Aikuisporukalla liikkuessa tarjonta takuulla muuttuu.

Lähtökohtaisesti, älä ajattele aina pahinta. Mieti itse mitä lomalta haluat? Villiksi menomestaksi ristitty paikka voi osoittautua oikeilla hotelleilla ja paikoilla hurjan hauskaksi lomaksi. Ole rohkea ja lähde reippain mielin kohti Patongia. Se on paljon muuta kuin baari kulttuurin mekka. And trust me!  Uskallat takuulla viedä lapset myös sinne

12 kommenttia

 1. Vastaukset
  1. Niin erilaista kyllä kuin mitä olen aiemmin missään kokenut! Mutta kyllä yksi päivä riittää!

   Poista
 2. Kuulostaa todella kivalle lomalle! Varmasti mukava kohde lapsillekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On todellakin! Sopii kaiken ikäisille niin kuin moni muukin kohde. Ennakkoluulot ovat ne pahimmat. Ne kun heittää romukoppaan niin lomasta nauttii enemmän ☺️

   Poista
 3. Nii juuri, miksi ei? Kyllähän lasten kanssa voi matkustaa ja ottaa lapsia mukaan muihinkin aikuisten menoihin.
  Hienoja kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan voi! Ja katsoo hiukan missä liikkuu ja milloin. Tämä oli kyllä lapsille hauska kokemus ja pienempi lähtisi heti uudelleen!! Kiitos ☺️

   Poista
 4. Kiva, että uskalsitte lähteä muiden mielipiteistä välittämättä! Kävin 10 vuotta sitten Patong beachilla kääntymässä Karon beachilta, ja oli mulle ihan liian vilkas jo silloin vaikka ei ollut lapsiakaan :-D Viimeksi oltiin 5 kk ikäisen kanssa Thaimaassa aika rauhallisessa kohteessa, vaikka toki jokaisessa paikassa löytää rauhaa tai vilskettä oman mielen mukaan. Ihanaa, että oli onnistunut loma!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käytiin taas pyörähtämässä Karonilla ja ihan liian hiljaista oli meistä 😁 Kyllä jokainen paikkansa löytää ja nimenomaan etsivä löytää!

   Poista
 5. Voi luoja! Tuo on aina yhtä typerää lähteä kertomaan, minkälaisesta lomasta kenekin KUULUU tykätä. Eikö jokainen voi vain tykätä siitä mistä tykkää.
  Kuulostaa onnistuneelta lomalta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepäs se! Me jokainen tehdään lomastamme oman näköinen ja oloinen! 👍🏻

   Poista
 6. Ehkäpä tuo juuri tuohon aikaan, tuon Songranin takia, ja sopivan ikäisten lasten kanssa olikin ihan ok valinta. Kauan sitten oltiin Phuketissa vähän nuorempienkin lasten kanssa ja menettelihän sekin. Muuten Thaimaa ei meitä ole oikein innostanut, eli muita kokemuksia ei ole tuon Phuketin lisäksi kertynyt, rantalomailijoita kun emme ole.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me taas ollaan ranta-hellelomailijoita 😁 ja tosiaan tuohon aikaan lasten ikä on aika ratkaiseva, mutta muutoin en näe ongelmaa vaikka vauvaikäisen kanssa.

   Poista

Kiitos, kun jätit kommenttisi ♥

INSTAGRAM @satua.vai.totta