Tallinna lapsen silmin osa 1

Hävettää myöntää, että ne lukuisat matkat Tallinnaan ovat rajoittuneet vain muutamille kaduille. Siihen samaan vanhan kaupungin ja laivan väliseen katuralliin. Vaan kun ottaa Matkapoikien perhepakettiin matkaoppaaksi reilun metrin mittaisen ihmisen alun saa uutta perspektiiviä kaupunkiin. Mitä sitten Tallinnassa voi kahden päivän lomalla tehdä?

Olin aivan varma kun astuimme Viking XPRS:stä ulos, että suuntamme ensimmäisenä eläintarhaan ja muihin juurikin lapsille suunnattuihin kohteisiin. Toisin kuitenkin kävi! Pienisuuri matkaoppaani oli laatinut listan aurinkokannella. Ensimmäiseksi suuntaisimme nenät kohti kissakahvila Nurria, jonka poika oli bongannut jostain esitteen kyljestä.

*yhteistyössä Matkapojat


Kahvilassa on myynnissä virvokkeiden lisäksi myös ruokaa. Jos mietit millaista on syödä kissojen keskellä, voin vastata mahtavaa! Karvatassut eivät saa olla pöydillä ja muutenkin hygieniasta on huolehdittu. Kissan pissan ei tuoksahda, eikä limsa mukissa killu karvoja. Tunnelma on rauhallinen, taustalla soi kevyt musiikki ja äänettömät tassut hiipivät pitkin kivilattioita. 

Kissoille on rakennettu paljon tasoja ja koloja, sekä ne pääsevät kokonaan kahvilasta pois mikäli niin haluavat. Kissakahvilassa aikuisilta velotetaan 5€ ns. kannatusmaksu. Joiden turvin sitten kissat mm. leikkautetaan ja sirutetaan. Kaikin puolin kahvilan toiminta vaikutti jotenkin ihanalta ja kissat hyvinvoivilta. Viivyimme yli tunnin, silitellen ja leikkien kissojen kanssa.


Paluu matkalla eksyimme suureen Police Park puistoon, joka sijaitsee Liivalaian ja Gonsiori risteyksessä, sinne voisi eksyä uudemmankin kerran ihan eväiden kanssa. Lapset jaksavat kävellä pitkiäkin matkoja, kun jalassa on hyvät kengät ja sopiva vaatetus. Pyrähdys puiston leikkitelineillä tuo kivaa vaihtelua, sen jälkeen jaksaa helposti etsiä taas uutta.


Ensimmäisen päivän kääntyessä illaksi suuntasimme takaisin hotellille lelukaupan kautta. Joka onkin mokoma varsin kinkkisesti löydettävä. Seikkailimme tovin Viru keskuksen uumenissa, ennen kuin löysimme hissin naisten vaateosaston takaa.


Hotellihuoneen 16 kerroksen ikkunoista näkyi upeat maisemat kaupungin kattojen ylle. Iloksemme siellä oli myös suuri kylpyamme, jonne pulahdimme vuorotellen. Mikä ihana tapa huuhtoa pois päivän pölyt ja suunnitella ikkunalaudalla uusia seikkailuja seuraavalle päivälle. Kissakahvila on kartan oikeassa alakulmassa ja sen puolella Police Park puisto.

18 kommenttia

 1. Tallinna on ihana kaupunki. Se on totta, että tulee aina itsekkin jäätyä norkoilemaan siihen vanhan kaupungin laidalle :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se useasti menee, jos on lyhyellä reissulla (4h maissa), mutta vähän kun hyppää sivuun niin pääsee vaikka miten erilaisiin ja hienoihin paikkoihin.

   Poista
 2. Itse en tykkää Virusta ollenkaan :) Mutta kissakahvila on testattava joskus. Oma Tallinnan reissu oli alkusyksystä oman tytön kanssa. Tervetuloa lukemaan meidän touhuja siellä.
  https://villananna.blogspot.fi/2017/08/tyttaren-ostosreissu-tallinnaan.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hotellina se on suuri. Nyt kun tietää enemmän Virun historiasta, se kiinnostaa enemmän. Me ei yleensä ikinä kuljeta kaupoilla, lelukaupassa käyntiä lukuunottamatta :D

   Poista
 3. Itse olen Tallinnassa käynyt vain hyvin pikaisesti vaikka sielläkin olisi vaikka kuinka nähtävää ja koettavaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä se juuri usein on. Pikamatkailua. Tallinna on kauniskaupunki ja todella laaja.

   Poista
 4. Liian usein kyllä jämähtää vain siihen satamaan, kun ei muka ole aika lähteä kauemmas :D tuo kissakahvila kuulosyaa kyllä niin ihanalta, että siellä poikkeisin mielelläni!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on joku kumma teko syy aina jäädä siihen lorvimaan 😁 Kissakahvila oli kiva paikka käydä, suosittelen!

   Poista
 5. Voi että, ois kyllä unelma pääsyä käymään lasten kanssa tuolla. Ite käyny joskus lapsena tosin vaan siinä rannalla laiva käyny kääntymässä.

  VastaaPoista
 6. Ihan mahtava idea päästää lapsi matkaoppaaksi. Tulee nähtyä asioita ihan eri tavalla. Tätä aion ehdottomasti testata kunhan tyttö vähän kasvaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa. Saa ihan erilaista näkökulmaa matkoihin. Kävelimme ristiin ja rastiin :D

   Poista
 7. Välillä on silmiä avaavaa lähteä ihan uuden henkilön johdattamana tuttuun paikkaan. Mietittiin, että jos oltaisiin tehty nyt kesällä parin päivän reissu Tallinnaan, mutta päätettiinkin lähteä Pärnuun, sillä Tallinna tuntui jo niin kolutulta. Toisaalta, jos olis otettu uusi matkaopas, ehkä oltaisiin koettu uusia puolia Tallinnasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti! Taidetaan kokeilla myös ihan aikuisten kesken sopimuksella, ettei käydä tutuissa paikoissa vaan suunnataan ihan toisaalle seuraavan kerran.

   Poista
 8. Viroa pitäisi ehdottomasti kiertää enemmän, se on niin lähellä että jotenkin unohtuu välillä.. :) mahtava tuo kissakahvila!

  VastaaPoista
 9. Ihana idea antaa pojan toimia matkaoppaana - reissuun saa ihan uutta näkökulmaa! Vau mitkä maisemat ja varmasti oli mukavaa rentoutua kylvyssä pitkän päivän päätteeksi :)

  VastaaPoista
 10. Kuulostaa ihanalta reissulta. Meillä on myös todettu lapsi matkaoppaana idean toimivan niin monta kertaa. Uusia asioita ja näkökulmia löytyy tuttuihinkin paikkoihin. Lapsi jaksaa kyllä kävellä, kun sillä on motivaatio kohdallaan.

  VastaaPoista
 11. Tallinnassa olisi kyllä kiva joskus viipyä pitempäänkin... Niin kuin niin monessa muussakin paikassa!

  VastaaPoista

Kiitos, kun jätit kommenttisi ♥

INSTAGRAM @satua.vai.totta