On elämä ENNEN ja JÄLKEEN juhannuksen – kumpi on parempi?

Elämä ennen juhannusta. 
Se on sellaista toivo rikasta aikaa. Sitä odotellaan lämmön tulevan. Lapsien kirmaavan pois koulusta ja omien lomien saapumista. Jos nyt sattuu kuka töissä olemaan ja yrittäjät harmiksi usein jatkavat haaveilua non-stoppina.

Päähän tulee sellaisia kummallisia aurinkohormoneita ja se saa kuvittelemaan kesäpellossa piehtarointia seksihelteiden saapuessa. Hurraa! Todellisuudessa punkki pelkoinen Suomen kansa (Yhtään vaaraa vähättelemättä!) ei astu pelloille ja puskiin kuin pakon sanelemalla, frisbiin tai koiran pallon lentäessä sinne. Se siitä seksistä sitten.

Kuva: pixabay

Ennen juhannusta elävä kansa pakkaa lapset-kummit-mummit ja naapurin Riitan Pentteineen autoon ja muuttaa mökille. No jos ei koko kesäksi niin juhannukseksi jumapliut ainakin. KOSKA SUOMALAINEN TEKEE NIIN. Paitsi me joilla ei ole mökkiä. Me valitamme. Hyvällä säkällä me ollaan ne naapurin Riitta ja Pentti. Ei pidä katkeroitua. 

EIPÄ.

Pääosin ennen juhannusta elävät panostavat kesässä yhteen viikonloppuun. Ja yhteen ostoskärryyn edeltävä torstaina. Ollaan rempseitä ja reippaita. Hei täältä tullaan Suomen keskikesä! Mahtavaa juhannusta vaan! 
Sitten koittaa maanantai. SE maanantai. Juhannuksen jälkeinen maanantai.
Elämä jälkeen juhannuksen.
"Syksyä kohti" ja "Kohta on lomat lusittu"-tyyppinen mantra alkaa. Jep, sitä odotettua lomaa aletaan kutsumaan linnatuomion nimellä. Mihin unohtui se loma-loma-loma hehkutus? 

Tämä juhannuksen jälkeen oleva elämä ei niinkään tuo odotuksia. Se ennemminkin imee kaiken ihmisistä. Ne joilla loma on loppukesästä ovat olleet jo katkeria toukokuusta lomakauden alkaessa. Lapsille ruvetaan viimeistään heinäkuun ekana toitottamaan "kohta se koulu alkaa". No ei ala hei! Jättäkää lapset rauhaan!  

Ai niin ihan unohtui. Lomamatkat. Niille lähdetään nyt viimeistään. Muumimaailman portit pullistelee ja Linnanmäen parkkipaikalla pelti kolisee, koska kaikki on tajunneet "KESÄ ON KOHTA OHI". Se loppuu. Nyt on nopeasti mentävä, että ehtii.

Jaahans, sitä onkin syksy sitten. Siinä se kesä meni. Stressatessa riittääkö marketissa makkara juhannukseksi ja milloi kesä on ohi. 

Nyt voisi hyvä olla aika löysätä se pipo. Tai ainakin pestä pois naulakosta hetkeksi. Syksy ei tule vielä ensi kuussa eikä sitä näy vielä elokuussakaan. Just relax ja jalat pöydälle!Kirjoittaja ei ole katkera, eikä kirjoitusta kannata lukea liian vakavasti. Hän elää kesää aina lumien sulamisesta lumien tuloon ja leikkii nukuvaa karhua vain talvi kuukausina ellei satu tuurilla lentämään jonnekin kauas. Muista piipahtaa Instagramissa @satua.vai.totta, sekä ottaa haltuun myös Facebookissa Satua vai totta. Pääset mukaan kesäpuuhiin ja aina kotinurtsilta maailmalle! 

Ei kommentteja

Kiitos, kun jätit kommenttisi ♥

INSTAGRAM @satua.vai.totta