Älä tule paha some, tule hyvä some!Siinä me nakotettiin öljynvaihtopisteen oven tuntumassa paahtavassa helteessä ja kännykät kourassa kuluttamassa aikaa. Kieltämättä tulee aina joskus mieleen, että mitä sitä olisi ennen vanhaan tehnyt? Katsellut asfalttikentän reunassa kasvavia horsmia? 

Joku tuuma nyt, olisitte jutelleet! 

Me juttelimmekin kokoajan. Somesta. Siitä mitä on fiksu katsoa ja mitä ei. Kannattaako kaikkea uskoa ja ettei kaikki mikä näyttää super siistiltä ole kuitenkaan sitä todellisuudessa.

Seitsemän vuotias osaa olla jo ajatteleva. Hän tietää pitkälle ne soo-soot ja tottakai niitä pitää päästä vilkaisemaan vaikka se olisi kielletttyä. Ovelia osaavat olla tarpeen niin vaatiessa.

Se, että olen puhelimeen ja tablettiin laittanut suodatuksia, vuotaan ne kuin seula. Rohkeasti siis "ratsaan" molempia, ihan sovitusti.

Kyllä, hänellä on molemmat laitteet. Moni miettii niiden ostamista nyt lapselle kun koulut alkavat, meillä ne on vanhempien vanhoja ja hän on saanut näin omansa.

Tämä jakaakin sitten vanhemmat eri leireihin. On meitä jotka hyväksyvät somen osana nykyajan tapoja. Ja toiset taas haluavat pitää lapsen pois niiden ulottuvilta mahdollisimman pitkään tai rajoittavat sen pieniksi hetkiksi.

Mikä sitten on oikein? Mene ja tiedä.

Tällä hetkellä en koe olevani turmiontiellä. Poika rakastaa luontoa ja kalastamista. Pyörien laittoa ja mopon kanssa päristelyä. On ulkona paljon ja touhua riittää. Some ei ole ongelma. Se on ollut monen oivalluksen lähde! 

"Olen sitä mieltä, että jokainen vanhempi tuntee lapsensa ja hänen rajansa. "

Tuumaankin siis, ettei tule tuomita meitä "some-positiivisia", mutta ei myöskään muljautella silmiä niille vanhemmille jotka asiaa vastustaa! Se on jokaisen henkilökohtainen valinta.

Miten teidän perheessä asia menee? Saako lapsella on oma kännykkä tai tabletti jo ennen kouluikää?

ps. Arkiblues on juttusarja, jossa on yksi kuva kerran viikossa siitä mitä elämässä tapahtuu just nyt ja mitä ajatuksia se herättää! 
Some-seikkailuihin ja muihin käänteisiin pääset mukaan myös Instragramissa @satua.vai.totta, sekä Facebookissa Satua vai totta. Nähdään siellä!

Ei kommentteja

Kiitos, kun jätit kommenttisi ♥

INSTAGRAM @satua.vai.totta