Minä haluan olla itsekäs! – Älä tee siitä muille ongelmaa

Tiedättekö joskus tekee mieli olla ihan sika itsekäs. Sanoa muille, heippa minä meen nyt! 

Tai vastaavasti hyppiä riemusta muiden lähtiessä kotoa. Yksin, yksin... YKSIN! Jos kuuntelisin musiikkia tai omistaisin edes radion pistäisin takuulla volyymit kaakkoon ja tanssisin villisti. Kun en kuuntele, otan vain jälkimmäisen osan ilman musaa.

Näyttää muuten varmasti äärimmäisen fiksulta vatkata päätä ja takapuolta eteisen käytävällä kaikessa hiljaisuudessa. Kroppani kaipaa riemua ja sieluni revittelyä. Ah!

Varastettu hetki kylvyssä.

Kyllä, voin myöntää tarvitsevani vahvasti välillä omaa aikaa ja omia tekemisiäni. Se voi olla yksin television katsomista, kavereiden tapaamista tai ihan tylsää ja arkista siivoamista. Kunhan sen saa tehdä yksin.

Itsekäs voi olla niinkin, ettei se ole muilta pois. Sen voi tehdä hienovaraisesti. Kuten menemällä vessaan, lukitsemalla oven ja irvistellä äänettömästi oven läpi kiljuvalle orkesterille.

Ehkei tuo ollut se paras tapa, vaikka olen saattanut noinkin kyllä heikkona hetkenä tehdä. 
Sen voi tehdä kohteliaasti. Sanomalla reilusti: Haluan olla yksin. Haluan olla yksin, edes kaksi tuntia. 

Tietyssä elämän vaiheessa ja erilaisissa elämän tilanteissa ei ole ehkä mahdollisuutta omaan aikaan. Muistan itsekin sen kuinka oman tilan ottaminen tapahtui kello yhdeksän jälkeen illalla kun muu talo hiljeni. 

Oli oma aika viisi minuuttinen hiljaisuudessa kahvikupin kanssa, tunti jumpassa tai kaksi aurinkoa ottaessa. On se kultaakin kalliimpaa. 

Ole sopivasti itsekäs, älä sivuuta perheessä muiden tarpeita. 


Tätä kirjoittaessa istun pihalla auringon paisteessa ja olen viettänyt omaa aikaa jo liki 17 tuntia. Akkuni ovat latautuneet illalla kunnon urbaanista marttakerhoilusta pihapaviljongissa. Ja sain juuri korvanappiini tiedon, tätä tulee jatkumaan vielä useampi tunti.
Ja hei sinä siellä, kun sinulla on omaa aikaa kipaise Instagramiin, siellä klik kilk  @satua.vai.totta ja pääset mukaan ajatuskupliini, sekä kesäpuuhiin ja aina kotinurtsilta maailmalle! Nähdään! 

Ei kommentteja

Kiitos, kun jätit kommenttisi ♥

INSTAGRAM @satua.vai.totta