Yö Tuurin karavaanarialueella – Halpaa, mutta hiukan inhottavaa

Kun lataa tiskiin 12 euroa, mitä sillä saa? Mitä sillä summalla voi odottaa? Onko lupa valittaa?

Oli tai ei, tässä oma näkemykseni asiasta.

Menneellä viikolla suhasimme Suomessa 1400 kilometriä maanteitä teltta takakontissa. Ensimmäiseksi etapiksi valikoitui Tuurin kyläkauppa kahdesta syystä: poika halusi nähdä paikan ja siellä olisi myös hänelle ilmainen Miljoona tivoli

Siispä kaksi kärpästä yhdellä iskulla ja puhtaalla nollalla eurolla. 


Kurvatessa Tuurin olimme vielä ajatuksella yöpyä jossain järven rannalla, mutta missä lie helle huuruissa sitten kurvasimmekin Tuurin karavaanarialueelle ajatuksella: Se on tässä kävelymatkan päässä kaikesta.

Kunhan ensin löysimme sen sieltä peränurkasta, johon oli melkolailla surkea opastus. Portilla ilahdutti hinta: 12 euron teltta yö, johon kuului saunat, suihkut, vessat ja vesipiste. Alue oli muutenkin siisti ja kauniin vihreä. Loistavaa! Ja hei, ihanan edullista. 

Teltta saatiin pystyyn hetkessä ja koko remmi suuntasi tivolille. Näillä helteillä se osoittautui hyväksi ratkaisuksi, sillä edes poika ei jaksanut paahtavassa lämmössä hurvitella kauaa. Eipä mennyt hukkaan kalliit rannekkeet jossain muualla.


Viilentääksemme oloa lähdimme kävelemään kaupan läpi. 

Melko koomiseksi asian teki se, että minä istuskelin siellä "hylättyjen aviomiesten parkissa" poikien ollessa kalastus- ja metsästysosastolla.

Tiedättehän ne parkit, johon unohdetaan puolisot? Pitkät penkit.

Sieltä tullaan sitten noutamaan toinen osapuoli kun ostoskärryt tursuavat tavaraa. Tällä on toinenkin nimi: Ostosripuli. Se iskee salamana ja aiheuttaa pakonomaisia oireita. 

Muistivat onneksi noutaa minut. Olisi tehnyt mieli sanoa jälkeen jääville tsempit! Palasimme karavaanari alueelle, jossa olikin meno villiintynyt iltaa kohden. Alueen reunassa virtaava mutapohjainen oja, jota esitteessä uimarannaksi kutsutaan oli houkutellut valtavasti lapsia uimaan. Ilo ja riemu oli valtava. 

Ojan vieressä oli saunat, jotka olivat kuumat ja iloiset punaposkiset ihmiset putkahteli sisään ja ulos ovista. Siispä mekin ajattelimme tehdä samoin. 
Pojat lähtivät etunenässä ja näyttivät nauttivan löylyistä ja vilvoittelusta. Suuntasin siis itsekin kohti löylyjä.

Astuin ovesta sisään. Pissa. Täällä haisee pissa. Lemu iski kuuman kosteassa vastaan melkoisella paineelle.

Oli käännyttävä ympäri. En jäänyt ottamaan hajun aiheuttajasta selvää. Kolmenkymmenen asteen lämpötilan vallitessa, kosteuden muhiessa haju oli karmea. Onneksi vaihtoehto löytyi kontissa olevat suihkut. Ensi nuuhkaisulla puhtaat.
Toisin kuin vessat, joissa ongelma toistui. Roskikset tursuilivat ja pissaiset paperit lilluivat lattioilla. 
Camoon! Ei takuulla ollut Tuurissa eka päivä kun siellä oli noin paljon ihmisiä. Kyllä näiden tilojen hoito pitäisi olla hallussa ja käyntejä tihennettävä. Kyllä! Annoin palautteen myös suoraan. Silti 15 tunnin kuluttua aamulla tilanne oli sama. Tai noh pahempi, koska mitään ei ollut tapahtunut. 
Telttayö puolestaan sujui rauhallisesti ja uni maistui. Alue hiljeni nopeasti kun uni hiipi matkalaisten silmiin. 


Summa summarum: 12 eurolla saimme paljon. Yön karavaanari alueella mukavuuksineen ja ilmaiset tivolihuvit. Silti minusta tuntuu, ettemme palaa tuonne. Ennemmin peseydyn puhtaassa järvessä ja piipahdan puskapissalla varvikossa. 

Kokemuksia paikasta? 

Seikkailuihin ja muihin käänteisiin pääset mukaan myös Instragramissa @satua.vai.totta, sekä Facebookissa Satua vai totta. Nähdään siellä!

Ei kommentteja

Kiitos, kun jätit kommenttisi ♥

INSTAGRAM @satua.vai.totta