Helteiden hittileikki – Näin teet vesisuhauttimen minuutissa! Ja kaikki kastuu!

On aivan mahtavaa kuinka Suomi on saanut kylpeä lämmössä. Helle on hellinyt meitä ja sääennuste lupaa tätä paistetta vielä pitkälle.

Toiset ne lötköttelee rantsussa ja toiset taas puolestaan kotipihoilla. Me olemme olleet vähän siellä sun täällä. Jos pojalta kysytään niin ainoastaan siellä missä on vettä! 


Yksi asia yhdistää kaikkia: Lämpö! Kaikki kaipaa viilennystä! Mikä sen hauskempaa kuin yhdistää viilentävä vesi ja leikit. Nämä leikit sopivat pelattaviksi niin kotipihassa kuin rannassa, sekä mukaan voi lähteä nauramaan aina vauvasta vaariin!
Aloitetaan! Rakennetaan ensin, kesän coolein ja helpoin VESISUHAUTIN!
  • 1 minuutin vesisuhautin: tarvitset tyhjän limsapullon, vasaran ja naulan. Ota pullosta korkki irti ja tee naulalla muutamia reikiä korkkiin. Täytä pullo vedellä ja sulje korkki. Purista pulloa - JUOKSE KARKUU!
Näitä on helppo tehdä vaikka kymmenen, juuri niin monta kuin on leikkijöitä. Lisäksi suhauttimesta ei lähde vettä kovalla paineella, mutta takuulla niin paljon, että kastut! Ja jokaiselle voi tehdä oma kokoisen.


3 hauskaa vesileikkiä
  1. Vesihippa. Leikitään kuten perinteistä hippaa, mutta kiinniottajalla on suhautin. Kun vesisuihku osuu sinuun, on sinun vuoro ottaa suhutin ja napata seuraava kiinni. Aina yhtä kiljuttavan kutkuttava leikki.
  2. Jäässä-hippa. Yksi on kiinniottaja. Muilla on jäänsulattajat eli vesisuhauttimet käsissä. Kun hippa saa jonkun kiinni hän huutaa: Jäässä! Kiinniotettu jää paikoilleen seisomaan. Muut koittaa päässä hänen luokseen ja sulattaa, eli suihkuttaa vettä niskaan ja huutaa: Sulatettu! Leikki jatkuu niin kauan kunnes kiinniottaja on saanut kaikki jäähän. Ja pianhan niin käy kun suhauttimista loppuu vesi!
  3. Pesusieni. Yksi valitaan pesusieneksi ja hän asettuu selin muihin pelaajiin. Muut menevät riviin hänen taakseen muutamien metrien päähän. Perusidea on päästä kastelemaan pesusieni suhuttimella, niin ettei hän kerkeä huomata. Pelaajat lähtevät hiljaa ja mahdollisimman huomaamattomasti lähestymään kohti edessä olevaa pesusientä. Jottei homma käy liian helpoksi pesusieni kääntyy välillä pelaajia päin ja heidän on silloin oltava liikkumatta. Jos pesusieni huomaa jonkun liikkuvan, on sen pelaajan palattava takaisin lähtöviivalle. Se kuka ensin saavuttaa pesusienen ja kerkeää kastella ennen kuin hän kääntyy on voittaja ja myös seuraava pesusieni! 


Ei muuta kuin leikkimisen iloa ja kastumisiin! Minkä pelin meinaat pelata ensin?

Meidän kesäpuuhia voit seurailla myös Instagramissa: @satua.vai.totta sekä Facebookissa: Satua vai totta. Nähdään siis siellä!

Ei kommentteja

Kiitos, kun jätit kommenttisi ♥

INSTAGRAM @satua.vai.totta