Siivouspäivä, tosi elämän pakohuonepeli – Näin onnistut!


Peli alkaa siitä, kun teet päätöksen osallistua siihen. 

Joskus tuo päätös on vaikea. Saatat vetkuttaa sitä tunteja, parhaimmillaan päiviä. Mitä pidemmälle viet ajatuksen sitä vaikeammaksi teet aloituksen.

Aika alkaa nyt, kun muu tiimi poistuu paikalta... 

... 60 minuuttia... tik tak tik tak... Let the game begin!

Puet sujauttaen päälle jotakin tilanteeseeen sopivaa. Tuttavallisemmin pieruverkkarit ja nyppyyntyneen paidan. Kunnon kisaaja vetää ponnarin tiukalle tai vähintään otsatukan naftaliiniin. Tunnet olevasi voittamaton tässä yhdistelmässä.

Intoa (raivoa) puhkuen syöksyt kentälle ratkoaksesi ensimmäisen tehtävän: Yleiset tilat. Kenelle tämä sukka kuuluu? Kuka tämän paidan omistaa? Kuka on jättänyt Batman hahmon olohuoneesee? Kuka omistaa tämän hiuspampulan? Tämä osuus sujuu tottuneemmalta pelaajalta rutiinilla, sillä hän osaa ratkoa nopeasti nämä pulmat. Aloittelija saattaa hämääntyä ja joutua palaamaan vielä takaisin. 

Seuraava vuorossa on näppäryyttä osoittava tehtävä, ennen kuin voit jatkaa : Joudut näkemään paljon vaivaa lajitellessa tiimijäsenten huoneissa legoja, petshop hahmoja sekä nippeleitä ja nappeleita. Sekä bongaat kaikki pienimmätkin (vai onko nämä puhtaita?!) vaatekappaleet yhdeksi läjäksi pesukoneen eteen.

Selvittyäsi tästä, olet päässyt pesukoneen luokse jossa vuorossa on värikooditehtävä. Musta, musta, punainen, oranssi, vihreä... Värikoodit selvitettyäsi pesukone käynnistyy. Tunnet suurta helpotusta sännätessäsi eteenpäin. 

Tehtävistä haastavin vaatii tarkkuutta: Pölyt. Tehtävä epäonnistuu kun auringon säteet paljastavat hyllyn päällisen harmaan kerrostuman. Ole tarkkana! 

Hyökkästaktiikalla sujuva imurointi on takuulla tutuin ja nopein osuus joka sujuu rutiinilla. Olet tässä vaiheessa varma, että tulet selviämään tästä pelistä voittajana, sillä jäljellä on enää yksi tehtävä.
Moppiveden valuessa ja koivun tuoksuisen pesuaineen täyttäessä aistisi, uskallat jo hiukan hymyillä. Samassa olet kuulevinasi auton hurahtavan pihatiellä.

Mitä?!? Aikaa on jäljellä 4 minuuttia! Ei vielä! 

Säntäät viimeiselle etapille vedet läikkyen ja mopin mätkähdellessä lattiaan. Kiire! Aika loppuu! 

Juuri kun vedät viimeisen vedon: PAM! Ovi lennähtää auki ja tiimisi ensimmäinen jäsen syöksyy sisään suuri sulanut jäätelötötterö valuen. 

Pläts.

And the game starts again!

HUOM! Jos et pysty suorittamaan koko tunnin mittaista peliä, kokeile seuraavia pikaversioita: 
  1. Raivaa ja rentoudu: Kesto 10 min. Suoritetaan muiden nukahdettua klo 22 jälkeen.
  2. Kyykkää ja pyykkä: Kesto 8 min. Noukitaan pyykit yhteen menoon ja käynnistetään kone välittämästä värikoodista.
  3. Imuroi ja ihmettele: Kesto 15 minuuttia. Imuroidessa sammutetaan toistuvasti laite ja ihmetellään mikä sinne nyt meni?
Suoritin tänään juuri 60 minuutin täyden pakohuonepelin ja tajusin juuri kirjoittaessa, että unohdin ne perkuleen pölyt. Onneksi aurinko ei paista, joten koen onnistuuni tällä kertaa! Olen myös testannut kaikki lyhyt pelit ja voin todeta niidenkin olevan kyllä hyviä ja näppäriä, jos ei aikaa pidempään versioon riitä. 

Minkäs pelin sinä valitset tänään?

Arkielämän pelejä voit seurata myös Instagramissa satua.vai.totta ja Facebookissa Satua vai totta. Kipinkapin sinne vaan!

Ei kommentteja

Kiitos, kun jätit kommenttisi ♥

INSTAGRAM @satua.vai.totta